Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+


Уха Астраханська

Уха по-астраханськи

Складники на 10 персон: 10 великих картоплин; 10 л. води; 10 цибулин; 4-6 кг риби; перець; сіль.

Приготування: У казан об'ємом 20 л заливається 10 л води.

Після закипання кладемо 10 великих картоплин, розрізаних навпіл (якщо варимо юшку з сазана, то відразу кладемо голову сазана без зябер).

Через 20 хвилин після нового закипання додаємо 10 цибулин, розрізаних навпіл, солимо.

Через 5 хвилин після закипання кладемо рибу, порізану на шматки по 150-400 г (10-12 шматків), або карася цілком (6 шт. по 1 кг, без зябер). Якщо карасі або сазан з ікрою, то ікра також йде в юшку.

Через 4 хвилини після закипання котел знімається з вогнища. Додаємо чорний мелений перець і закриваємо кришкою.

Даємо настоятися протягом 10-15 хвилин.

Потім акуратно викладаємо картоплю, цибулю і рибу (саме в такій послідовності) на велике блюдо. Чисту відстояну юшку розливаємо в піали і подаємо все це до столу.

Смачного!

Рекомендації: Технологія приготування астраханської ухи дуже проста, але є кілька принципових моментів, без дотримання яких задоволення буде "не те":

1. Уху не можна перетримувати на вогні. Риба кладеться останньою і вариться 4 хвилини, після чого котел знімається з багаття, накривається кришкою, і уха настоюється протягом 10 хвилин.

2. Юшку не можна турбувати; перемішувати її можна тільки легкими обертаннями і погойдуваннями котла.

3. Юшка - це і перше, і друге блюдо одночасно. Картопля, цибуля і риба викладаються на велике блюдо, а юшка подається окремо в піалах.

4. Юшку треба чекати, тому краще всього за столи сідати за годину до подачі ухи. Цього часу вистачить, щоб виконати "обов'язкову програму" тостів ("За рибалку", "За друзів "," За здоров'я "," За присутніх тут дам "," За все добре " ...), і тільки під сьомий тост  "За уху" на столі повинна з'явитися ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ УХА!


Коментарі

душевно :-)

душевно Happy