Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

карась

Шурпа з риби

Шурпа з риби

Нещодавно я їздив до родичів у Закарпаття. Там мені на рибалці приготували блюдо з риби під назвою шурпа. Мені не доводилося куштувати такої смакоти з риби.
 
Готувалося це блюдо так.

Карась варений по-якутськи

Карась варений

Карась є найулюбленішою рибою якутів, тому, що в найчистіших водах якутських озер він неймовірно смачний. 

Складники: 1 кг карасів, 2 л води, 2 склянки молока, сіль за смаком.

 

Приготування: Перед приготуванням карася потрібно очистити його від луски. 

Далі необхідно звільнити його від жовчного міхура. Для цього зробіть надріз з правого боку між 3-4 ребрами і витягніть жовчний міхур вістрям ножа. Розкривати черево не можна, розкрита риба при варінні розвалюється, а з невеликим надрізом залишається цілою. 

Борщ з карасями

Борщ з карасями

Складники: карасі - 320г; капуста - 100г; картопля -1 шт; буряк - 60г; гриби сушені - 5г; квасоля - 25г; морква - 10г; корінь петрушки - 10г; корінь селери - 10г; цибуля ріпчаста - 20г; масло топлене - 15г; томат-пюре - 15г; оцет - 1 / 2 ч. л; борошно - 1 ч. л.; лавровий лист, перець гіркий - за смаком; сіль, зелень петрушки і кропу - за смаком.


Карась з фенхелем по-болгарськи

Складники: карась (філе по 120г) - 8 шт; яйце - 2 шт; молоко - 50г; борошно - 100г; панірувальні сухарі - 300г; шавлія - 1 / 2 ч.л.; часник (сухий) - 1 / 2 ч.л.; перець чилі (мелений) - 1 / 2 ч.л.; вершки - 100г; шампанське - 150г;  фенхель - 300г; кукурудзяна або соєва олії - 250г.

Олів'є з копченим карасем

Складники: копчений карась - 320г; морква - 1 шт; цибуля ріпчаста - 1 шт; ковбаса - 100г; яблуко - 1 шт; огірки (солоні) - 2 шт; картопля - 4 шт; зелений горошок - 100 г; яйце - 3 шт; майонез - 150г; сіль - за смаком.

Холодець з карасів

Складники: карасі (дрібні) - 800г; цибуля ріпчаста - 1 шт; морква - 1 шт; лимон - 1 шт; зелень - на смак; яйце - 2 шт; сіль, лавровий лист - за смаком; чорний перець (горошок) - 7-8 шт; желатин - 10г.

Уха Астраханська

Уха по-астраханськи

Складники на 10 персон: 10 великих картоплин; 10 л. води; 10 цибулин; 4-6 кг риби; перець; сіль.

Приготування: У казан об'ємом 20 л заливається 10 л води.

Після закипання кладемо 10 великих картоплин, розрізаних навпіл (якщо варимо юшку з сазана, то відразу кладемо голову сазана без зябер).

Через 20 хвилин після нового закипання додаємо 10 цибулин, розрізаних навпіл, солимо.

Через 5 хвилин після закипання кладемо рибу, порізану на шматки по 150-400 г (10-12 шматків), або карася цілком (6 шт. по 1 кг, без зябер). Якщо карасі або сазан з ікрою, то ікра також йде в юшку.

Карась смажений з цибулею

Карась з цибулею

Інгредієнти:
1. Карась
2. Сіль
3. Перець чорний мелений
4. Цибуля ріпчаста
5. Борошно
6. Рослинна олія для смаження

Карасі тушковані або запечені у сметані

Інгредієнти: 1 кг карасів, 40 г жиру, 1 склянка води, 125 г сметани, кроп та сіль за смаком.

RSS-матеріал