В основі назви «юшка», «уха» лежить індоєвропейський древній корінь «юса», що означає «рідина», «відвар». З часом воно перетворилося на «юха» і нарешті в «юшку», «уху» . У давнину слово «уха» означало взагалі будь-яку юшку, навар.
Юшку любили і багаті, і бідні, її варять і біля річки на вогні, і у вишуканих кухнях найпрестижніших ресторанів. До речі якщо Ви задумали щось змінити у своїй кухні, або побудувати її заново то рекомендуємо Вам звернутись в компанію Ефес, що робить кухни на заказ, тут прислухаються до Ваших бажань і зроблять все в точності як Ви хочете.
«Юшку» варили навіть зі слив. А в деяких місцях «юшкою», «юхою», «ухою» називають рідку частину борщу чи супу.
Юшка (уха) - одна з найулюбленіших страв. Наші пращури, якщо судити з кухарських книг і розповідей письменників, досить часто вживали юшку. Ще античні гурмани вважали юшку не тільки їжею богів, але і хворих, і стражденних.