Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+

Корисні поради по приготуванню та зберіганню риби

Категорії:

• Сама смачна риба - свіжозловлена, яку ще живу (і поки вона не почала боліти) розчленували і почали готувати.

• Неприємний запах тини зникне, якщо рибу промити в холодному розчині солі.

• Оселедець стає більш соковитим, якщо після оброблення його вимочити в молоці або в розчині чаю (до 30 хвилин).

• Якщо в невеликій кількості води відварити луску і плавальний міхур, можна отримати желе для холодцю. Для цього закладати в холодну воду і на малому вогні дуже повільно доводити до кипіння.

• Соуси і супи можна приготувати з бульйону, в якому варилися голови без зябер, хребет, реберні кістки, плавці, хвостова частина і шкіра з лускою. Бульйон бажано процідити.

• Готують рибу в закритому посуді, щоб надмірно не випаровувалася волога.

• До рибних блюд можна подати кружальця лимона, помідори, нарізані скибочками, різні заправки і соуси.

• Котлетну масу готують з малокостистої риби, рибний фарш готують тільки перед приготуванням страви. Рибні котлети будуть смачніші, якщо у фарш додати дрібно нарізану обсмажену цибулю і молочко.

• Щоб риба була більш соковита, ніжна, її необхідно замочити в молоці і тільки потім солити і перчити.

• У кислому середовищі картопля, горох і бобові погано розварюються, залишаються жорсткими; овочі, що містять кислоту, кладуть у самому кінці варіння.

• Якщо в каструлю з рибою влити свіжого молока - запах зникне, а риба стане смачнішою і м'якшою.

• Запах риби у сковорідок і каструль зникне, якщо:
а) їх протерти підігрітою сіллю, потім сполоснути;
б) протерти їх зволоженими листочками завареного чаю.

• Всі рибні страви готують на слабкому вогні. Як тільки блюдо закипить, слід зменшити вогонь.

• Перед обробленням дерев'яну дошку потрібно протерти шматочком лимона або змочити оцтом, тоді дошка не пропахне запахом риби.

• Свіжа риба зберігається протягом 1-2 діб, якщо:
- після улову кожну тушку перекласти кропивою або обернути її вологою серветкою (з матеріалу або ганчірки) і покласти в прохолодне місце;
- випатрати і видалити зябра і голову, загорнути в серветку, змочену в розчині солі або в підсолодженому оцті.

• Свіжу рибу в морозильній камері холодильника зберігають до 3 днів.

• Солону рибу спочатку вимочують у холодній воді протягом 1 години, потім очищають від луски, потрошать і знову вимочують до 6 годин, міняючи воду щогодини.