Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+

Поради по вибору риби

Категорії:
Риба

У раціон кожної людини обов'язково повинна входити риба. Навіть дитина знає, яким корисним і необхідним є даний продукт. На жаль, сьогодні не вся риба, представлена ​​на прилавках магазинів, якісна і натуральна.

На що варто звертати увагу, щоб не попастися на вудку виробників, які намагаються отримати максимальний прибуток від продажу своїх товарів? У статті ми розглянемо морепродукти, вирощені як в штучному середовищі, так і в природних умовах.

Пангасіус і телапії розводять на китайських і в'єтнамських фермах. Так як риба харчується відходами і мешкає в несприятливих умовах, в її м'ясі міститься велика кількість важких металів. Фахівці радять вживати таку рибу вкрай рідко. 

Нерка, кижуч, кета і горбуша живуть у природі. Така риба дуже корисна для здоров'я людини. До того ж, вона приємно радує гаманці покупців, оскільки стоїть майже в два рази дешевше штучної риби.

Сьомгу і форель краще купувати натурального походження. Не вибирайте рибу яскраво-рожевого кольору. Такий ненатуральний колір обумовлений тим, що риб в акваторіях виробники годують підфарбованою їжею з додаванням гормонів росту та антибіотиків.

Так роблять для того, щоб блідий колір м'яса перетворити в більш насичений (а він блідий через відсутність в раціоні планктону і креветок) і для того, щоб риба додавала у вазі. Штучно вирощену рибу можна їсти не частіше, ніж раз на місяць.

РибаПри посолі філе риби втрачає колір, і, щоб повернути яскравість, виробники вимочують її в барвниках. Тут потрібно звернути увагу на прожилки. Якщо вони білі, а не яскраво рожеві, таку рибу можна брати. Також увагу варто звернути на етикетку товару. Недобросовісні виробники видаляють кістки з риби з допомогою спеціальних недозволених кислот. Якщо на упаковці заявлена ​​така інформація, краще відмовитися від покупки.

Для збільшення маси виробу, багато виробників вдаються до впорскуванню в рибу поліфосфатів. Філе з поліфосфатів блискуче. Якщо при натисканні на рибу, після розморожування, з неї виходить багато рідини, значить, ви попалися на злий прийом виробників, що намагаються наживатися на споживачах своєї продукції нечесним шляхом і обігнати своїх конкурентів.

Бережіть своє здоров'я і будьте уважні і обережні при виборі риби.