Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+

Корисні поради по смаженню, тушкуванню та запіканню риби

Категорії:

• На решітці смажать порційні шматки, дрібну рибу смажать у цілому вигляді. Перед смаженням над гарячим вугіллям ставлять решітку і, коли вона нагріється, протирають свинячим салом, потім кладуть рибу і обсмажують з обох сторін.

• Рибу, підсмажену на рожні або решітці, подають з лимоном і зеленню, соусами, кетчупом - томатним або шашличним.

• При смаженні риби в кипляче рослинне масло можна додати кілька шматочків сирої картоплі. Вона усуне неприємний запах смаження.

• Для смаження риби гарні сковороди з товстим дном.

• Щоб при смаженні риба не розвалилася, її солять за 15 хвилин до готування.

• Запікати рибні страви потрібно в сильно нагрітій духовці.

• Риба при смаженні не прилипне до сковороди, якщо в рослинне масло додати трохи солі.

• Запікають сиру або попередньо обсмажену рибу. При запіканні риби в духовці посуд повинен бути заповнений до країв, інакше волога швидко випарується, і страва буде несмачною.

• При тушкуванні риби смак страви покращиться, якщо додати відварених грибів.