Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

поради

Рибні консерви в домашніх умовах

Ми звикли до рибних консерв жерстяних банках з солідним маркуванням і екзотичними назвами. Річ, безперечно, смачна і можливо навіть поживна. Однак існує чимало способів приготування консервів у домашніх умовах з нашої дрібної, простої, річкової та озерної риби. Для зберігання цього рибного делікатесу на рік і більше потрібні особлива обробка та умови зберігання, а от для того, щоб ніжні консервні харчі відправити відразу в рот, потрібні лише бажання і терпіння. І, природно, рибний продукт...

Приготування рибних консерв

Рибу чистять, потрошать, відрізують голови і хвости, а велику шматують на дрібні шматки. Бажано тушки після цього підсмажити. На дно посудини (скажімо, гусятниці) кладуть порізану цибулю, потім шар риби, поверх неї розміщують цибулю, і знову - шар риби.

Поради по вибору риби

Риба

У раціон кожної людини обов'язково повинна входити риба. Навіть дитина знає, яким корисним і необхідним є даний продукт. На жаль, сьогодні не вся риба, представлена ​​на прилавках магазинів, якісна і натуральна.

На що варто звертати увагу, щоб не попастися на вудку виробників, які намагаються отримати максимальний прибуток від продажу своїх товарів? У статті ми розглянемо морепродукти, вирощені як в штучному середовищі, так і в природних умовах.

Щука в маринаді

Складники: щука, сіль, оцет, соняшникова олія, цибуля


Корисні поради по чищенню, розробці та нарізанню риби

• Щоб рибу легше було чистити, рекомендується занурити її в киплячу воду на 20-30 секунд.

• Рибу треба чистити, тримаючи за хвіст, ніж рухати від хвоста до голови. Починати чистити зі спини.

Корисні поради по смаженню, тушкуванню та запіканню риби

• На решітці смажать порційні шматки, дрібну рибу смажать у цілому вигляді. Перед смаженням над гарячим вугіллям ставлять решітку і, коли вона нагріється, протирають свинячим салом, потім кладуть рибу і обсмажують з обох сторін.

• Рибу, підсмажену на рожні або решітці, подають з лимоном і зеленню, соусами, кетчупом - томатним або шашличним.

Корисні поради по варінню рибних продуктів

• Для варіння на 1 кг риби беруть 2 л води. Рибний бульйон солять на початку варіння. Риба, зварена цілком, соковитіша і смачніша, а зварена на пару смачніше відвареної у воді.

• При варінні юшки корисно перед нагріванням влити від 50 мл до 100 мл горілки на літр.

Корисні поради по приготуванню та зберіганню риби

• Сама смачна риба - свіжозловлена, яку ще живу (і поки вона не почала боліти) розчленували і почали готувати.

• Неприємний запах тини зникне, якщо рибу промити в холодному розчині солі.

RSS-матеріал