Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+

Рибні консерви в домашніх умовах

Ми звикли до рибних консерв жерстяних банках з солідним маркуванням і екзотичними назвами. Річ, безперечно, смачна і можливо навіть поживна. Однак існує чимало способів приготування консервів у домашніх умовах з нашої дрібної, простої, річкової та озерної риби. Для зберігання цього рибного делікатесу на рік і більше потрібні особлива обробка та умови зберігання, а от для того, щоб ніжні консервні харчі відправити відразу в рот, потрібні лише бажання і терпіння. І, природно, рибний продукт...

Приготування рибних консерв

Рибу чистять, потрошать, відрізують голови і хвости, а велику шматують на дрібні шматки. Бажано тушки після цього підсмажити. На дно посудини (скажімо, гусятниці) кладуть порізану цибулю, потім шар риби, поверх неї розміщують цибулю, і знову - шар риби.

Рибу разом з цибулею (десь близько кілограма) солять, перчать і заливють чвертю склянки оцту, який розведений в склянці води. Також вливається півсклянки соняшникової олії. Посудину щільно закривають і витримують після закипання на дуже маленькому вогні 3-5 годин. Найкраще це робити в духовці.

Для консервів в томаті готують спочатку томатну заправку - цибулю обсмажують на сковороді, додають до неї цукровий пісок, соняшникову олію, томатну пасту (соус) і все перемішують в гарячому вигляді. На дно посудини кладеться шар натертої на крупній тертці моркви, поверх неї - риба, потім - шар цибулі з томатом. І так до заповнення посудини.

Все це поливають оцтом (на 1 кг риби 2-3 столові ложки), додають 50 г білого сухого вина, лавровий лист, перець, воду. Щоб вийшло погустіше (і, напевно, поситніше), можна присипати борошном.

Для приготування консервів-«шпротів» з річкової дрібниці використовують копчену рибку і міцну чайну заварку.

Для заправки таких консервів підійдуть і бульйонні кубики з ароматом копченостей, і різні суміші, що імітують смачний запах димку, в якому коптиться риба.

Рибні консерви - універсальна закуска на всі випадки життя. Їх можна готувати в будь-якій кількості. Залишки консервів, якщо їх не вдасться вжити за три-чотири дні, можна використовувати для заправки супів і борщів, з консервної маси (додаванням інших компонентів) добре «ліпляться» котлети.

Володимир


Золото, драгоценные металы и камни всегда были и будут прекрасным подарком, знаком уважения или капиталовложением. Вы всегды можете Купить украшения из золота выгодно можно на сайте orix-gold.com.ua .