Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+

Рибна юшка збірна, подвійна

Рибна юшка збірна, подвійна

Простий рецепт рибної юшки, яка, однак, відрізняється своїм насиченим смаком і не залишить байдужим нікого, хто хоч раз її спробував. 

Складники необхідні для приготування збірної, подвійної рибної юшки: 2 літри води, 1 кг любої дрібної риби, 700гр судака, 3 цибулини, 1 корінь петрушки, 100гр зелені петрушки і кропу, сіль, перець за саком, лавровий лист.

Приготування

Секрет приготування справжньої, найсмачнішої рибної юшки надзвичайно простий. Готувати її слід зі свіжозловленої риби, безпосередньо біля тої ж водойми, тобто на природі. Все решта деталі, уже цього достатньо щоб юшка дійсно смакувала. Отже запасаємось необхідним спорядженням, прикормками та вудочками, приманками, знаннями та рекомандаціями по ловлі і вирушаємо на рибалку.  Можливо слід купити кастінгове вудилище для ловлі судака то рекомендуємо відвідати магазин profispin. 

Наловивши необхідну кількість риби (не беріть риби більше ніж Вам потрібно, її не так багато в наших водоймах) приступаємо до приготування збірної, подвійної рибної юшки. 

Дрібну рибу вимийте і очистіть. Розділіть її на дві частини. Відваріть половину риби протягом 30хв. Потім вийміть рибу, а в бульйон добавте другу частину. Варіть ще пів години. 

Процедіть бульйон.Очистіть цибулю і корінь петрушки. В бульйон добавте цибулю (не розрізаючи), через 20 хвилин добавте корінь петрушки, сіль, перець і лавровий лист. 

Очистіть судака, наріжте його на порційні шматки і відправте в бульйон. 

Коли риба звариться, зніміть юшку з вогню і посипте дрібно порізнаою зеленню. Юшка готова. 

Кілька хитростей: 

  •  замість судака (адже не в кожній водоймі він є), чудово буде смакувати і щука;
  •  зазвичай, на риболовлі, ми ділимось на дві команди - одна ловить дрібноту, друга - судака (або щуку);
  •  щоб не "бавитись" з очищенням дрібноти і проціджуванням бульйону, ми часто загортаємо і варимо її в марлі, просто добре промивши перд цим;
  •  якщо є поблизу молода кропива, обов'язково пучок цієї рослини варимо у бульйоні, потім викидаємо; 
  •  в кінці приготування в юшку мокаємо грань (головешку) з берези;
  •  перед трапезою, даємо юшці "настоятись" протягом 10-15 хвилин, знявши її з вогнища, і поставивши поблизу;
  •  часто, в окремому казанку варимо бульбу, і вже хто як хоче, то заливає бульбу приготованою рибною юшкою;
  •  будь-який рецепт юшки смакує по-особливому в компанії хороших друзів ).

Ні хвоста, ні луски! І, смачного!