Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+


Юшка з йоржів та окунів

Складники: 1 кг йоржів, 1 кг окунів, 2 цибулини, корінь петрушки - 3-4 шт., 1 пучок зелены кропу, сіль, мелений чорний перець, лавровий лист - за смаком.

Приготування: йоржів і окунів промивають і патрають, видаливши зябра і нутрощі.

З окуня знімають філе без шкіри і кісток, йоржів і голови окунів що  залишилися після оброблення , шкіру і кістки заливають холодною водою (близько 3 л), додають нарізану кільцями цибулю, корінь петрушки, сіль, чорний мелений перець, лавровий лист і варять 2-3 год.  до повного розварювання йоржів.

Бульйон відціджують через сито і ще раз кип'ятять.

У киплячий бульйон опускають філе окуня, варять його до готовності, перекладають у тарілку з кропом, заливають бульйоном і подають до столу.

Окремо на тарілочці подають скибочки лимона і гілочки зелені.

Для смаку в бульйон додають відвар з окремо звареної в невеликій кількості юшки картоплі.