Риба смажена з грибами, помідорами чері та креветками
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
Це дуже легке в приготуванні блюдо, але одночасно вишукане і надзвичайно смачне.
При приготуванні риби по даному рецепту виходить велика кількість смачного і ароматичного соусу з оливкового масла, креветок, помідорів чері і грибів. Особливо відчутним є чудовий аромат грибів. Отриманий таким чином соус прекрасно підійте в якості заправки для макаронів.
Складники (з розрахунку на дві великі порції):
- 2 свіжих рибини вагою близько 350 г (форель, окунь, тріска, судак); випотрошених та очищених від луски;
- 2 гілочки розмарину;
- 2 зубчики нечищеного часнику;
- 4 середніх гриба;
- 8 очищених креветок (підійдуть як свіжі так і заморожені);
- 2 столові ложки дрібно нарізаної петрушки;
- 8 помідорів чері;
- морська сіль, мелений чорний перець, дрібка цукру;
- оливкова олія;
А також фольга, дві маленькі чи одна велика жаростійка посудина.
Приготування:
Розігріти духовку до 200 градусів. Промити рибу ретельно подивитися, чи немає залишків луски, висушити паперовою серветкою, посипати сіллю і перцем.
Кожну рибу змастити 2 столовими ложками оливкової олії. До середини вкласти по одному зубчику часнику і гілки розмарину.
Гриби і креветки ополоснути і висушити. Гриби порізати на 3 частини, креветки надрізати до половини тулуба по зовнішній стороні хребта і вийняти чорний кишечник. Помідори черрі порізати на половинки і посипати щіпкою цукру.
Рибу покласти на великий шматок фольги або в каструлю. Зверху покласти пошарово шматки грибів, креветки і помідори. Посипати все морською сіллю і свіжомеленим перцем. Кожну рибу полити 2 ложками оливкової олії і посипати ложкою зелені петрушки.
Рибу щільно загорнути у фольгу. Риби також можуть бути покладені в жаростійкі каструлю (одну велику або дві менших) щільно накривши їх кришкою. Поставити в розігріту духовку і запікати 30 хвилин. Подається з макаронами, або кашею.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 4012