Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

Окунь на шампурах

Складники  на 6 персон: 1 кг філе окуня (можна замінити будь-якою іншою рибою), 5 ст. ложок горілки, 5 ст. ложок пікантного соєвого соусу, 5-6 часточок часнику, сіль і мелений чорний перець за смаком, свіжа зелень, 2 ст. ложки рослинної олії, трошки борошна.

Приготування: Візьміть 1 кг філе окуня (при бажанні можете замінити його філе будь-якої рівноцінної риби), наріжте великими кубиками.

Трошки посоліть і поперчіть за смаком.

Змішайте 5 ст. ложок горілки і 5 ст. ложок пікантного соєвого соусу, додайте 5-6 здрібнених зубчиків часнику і залийте приготовленим соусом шматочки риби.

Маринуйте їх у цій суміші протягом приблизно 30-40 хвилин, після чого дістаньте з маринаду.

Можете злегка обваляти в борошні і потім акуратно нанизуйте на дерев'яні шампури.

Розігрійте на розпеченій сковороді 2 ст. ложки рослинної олії й обсмажте в ньому на невеликому вогні насаджену на шампури рибу по 5 хвилин з кожної сторони.

Перед подачею на стіл викладіть шампури з рибою на велике блюдо і прикрасьте дрібно нарізаною свіжою зеленню: петрушкою, чи кропом листами китайського салату.

Гарнір може бути будь-який: картопля, овочі.

Порада: щоб риба вийшла більш ніжною і мала приємний аромат, збризніть її соком одного лимона.