Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+

другі страви

Риба з овочами приготовані на грилі

Риба з овочами приготовані на грилі

Дуже смачна і легка страва в середземноморському стилі. Чудова альтернатива шашлику. Практично ніякого жиру, соковиті і ароматні овочі і апетитна рибка. При цьому блюдо просте в приготуванні. Єдина умова - наявність грилю або духовки з функцією гриль, однак можна спробувати запекти таку рибку і в звичайній духовці. 


Салат зі смаженим лососем

Салат зі смаженим лососем

Салат зі смаженим лососем не просто смачна рибна страва, цей ще й вишукане та надзвичайно корисне блюдо. Відмінно підійде до будь-якого столу, в тому числі і до урочистих подій.

Для приготування потрібні наступні складники: одна столова ложка рослинної олії, чотири невеликих філе лосося, причому без шкіри, одна столова ложка смаженого насіння кмину, а для прикраси - одна гілочка петрушки.

Рибалка з ароматом диму: уха та печена риба на природі

Уха

Незвичайне блаженство милуватися лісом, вдихати пронизливої ​​чистоти повітря, прислухатися до шуму дзюркотливої ​​в безперервному русі води. Після вдалої риболовлі можна відпочити і повечеряти біля багаття на мальовничому березі річки.

У нетерплячому очікуванні юшки біжимо за водою, неодмінно з тієї річки, в якій виловили рибу. Дрібноту варимо в першу чергу, в отриманий навар кидаємо горошки чорного перцю і розрізану велику цибулину з лушпинням. Потім в казанок пірнає рибка побільше. І ось настала черга серйозного улову. Урочисто опускаємо випотрошеного лина в паруючий відвар і намагаємося не торкатися до вмісту казанка. 


Копчена риба в похідних умовах

Копчена риба

Свіжокопчена риба - делікатесний продукт. Зазвичай цим способом готують рибу таких видів, як сом, вугор, судак, лящ, жерех, лин, та ін...

Копчення може бути гарячим і холодним. У першому випадку процес приготування протікає швидше, але він розрахований на збереження риби (без холодильника) лише протягом 3-5 днів, тоді як оброблена холодним копченням, вона зберігається дуже довго.

Фарширована форель по Санкт-Петербурзьки

Фарширована форель

Фарширована риба - часта прикраса святкового столу. Зазвичай, її приготування - складний процес і віднімає масу часу. Цей рецепт дозволить вам приготувати фаршировану форель без зайвих зусиль.
 
Складники:
 
2 великі форелі (приблизно 900 грам), 70 грам рису, 80 грам вершкового масла, 1 пучок петрушки (якщо не знайдете петрушки - підійде й інша ароматна зелень), 60 грам родзинок, 140 мл білого сухого вина, 20 грам імбирного кореня, сіль і перець.

Рибні котлети зі щуки

Котлети зі щуки

Рибні котлети, звичайно, не так поширені, як м'ясні, проте це не применшує їх смакових і корисних якостей. Адже риба дуже корисна для організму, і у тих людей, які стежать за своїм здоров'ям, страви з риби завжди присутні на столі.

Складники:

500 грам філе щуки, 100 грам свіжого білого хліба, 0.5 склянки молока, 3 ст. ложки панірувальних сухарів, 3 ст. ложки рослинної олії, 2 ст. ложки вершкового масла, сіль і перець за смаком.

Сом під горіховим соусом

Сом під горіховим соусом це вишукане блюдо, яке пасуватиме до будь-якого святкового столу.

Складники:

1 сом середніх розмірів, трохи борошна, рослинне масло для смаження, 2 курячих яйця, сік з 1 лимона, зелена петрушка, мелений чорний перець, ну і звісно сіль за смаком.

Складники для приготування горіхового соусу:

1 повна склянка горіхів; пів скибочки білого черствого хліба без скоринки; 4-5 зубчиків часнику середнього розміру; 3 столові ложки олії соняшникової; 2-3 ложки справжнього оцту.

Тушкований короп по-ізраїльськи

Тушкований короп по-ізраїльськи

Дещо незвична страва, особливо її приготування та подавання. Тим не менше приготований таким чином короп дуже смачний, і може стати свого роду ізюминкою Вашого столу, а процес приготування швидкий та настільки простий, що приготувати таку страву зможе кожен.

Складники необхідні для приготування коропа по-ізраїльськи:

короп вагою 1,5-2 кг; 2 цибулини; 4 головки часнику; 1 пучечок петрушки; 3/4 склянки пшеничного борошна; 1 склянка оливкової (або іншої рослинної) олії; сіль за смаком.

Як бачимо складники не хитрі та цілком доступні в будь-який час року.


Короп тушкований в білому вині

Короп тушкований в білому вині

Складники: 1 короп вагою близько 1,5 кг; 1 л сухого білого вина (не солодкого);  200 г цибулі (2 шт.); 100 г селери (два поздовжніх шматка); 10 г петрушки (невеликий пучок); 80 г борошна; 3 лаврові листки; 4 столові ложки оливкової олії; сіль і перець.

RSS-матеріал