Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+

Фарширована форель по Санкт-Петербурзьки

Фарширована форель

Фарширована риба - часта прикраса святкового столу. Зазвичай, її приготування - складний процес і віднімає масу часу. Цей рецепт дозволить вам приготувати фаршировану форель без зайвих зусиль.
 
Складники:
 
2 великі форелі (приблизно 900 грам), 70 грам рису, 80 грам вершкового масла, 1 пучок петрушки (якщо не знайдете петрушки - підійде й інша ароматна зелень), 60 грам родзинок, 140 мл білого сухого вина, 20 грам імбирного кореня, сіль і перець.
 
Спосіб приготування:
 
Промиті родзинки замочіть в теплій воді і залиште їх в теплому місці приблизно на 2 години. Цього часу якраз буде достатньо, щоб підготувати рибу. 
 
Обробляють форель дуже обережно - дуже важливо не пошкодити її шкіру. Оскільки це спрощений варіант приготування фаршированої риби, то відразу після видалення голови і нутрощів можна розділити кожну рибку уздовж хребта на дві половини: так буде простіше видалити з неї кісточки. Утворені 4 напівтушки філе форелі промиваємо холодною водою, перчимо і солимо з обох сторін і, накривши кришкою, або харчовою плівкою, відставляємо в сторону.
 
Приготування фаршу почнемо з рису: його потрібно злегка відварити. Для цього висипаємо рис у вже киплячу підсолену воду і варимо його на сильному вогні всього 6 хвилин! Потім відразу ж відкидаємо його і просушуємо. Швидко подрібнюємо петрушку і імбирний корінь і, поки рис ще гарячий, з'єднуємо їх з рисом, маслом і родзинками - начинка готова!
 
Знову дістаємо нашу форель: потрібно взяти по одній половинці від кожної рибки. Рівномірно розподіляємо наш фарш по цим напівтушкам, а потім акуратно накриваємо їх другими половинками, так щоб вони склалися як цілі рибки. 
 
Скріплювати рибу не обов'язково, але щоб уникнути розсипання начинки, краще все-таки зв'язати її нитками.
 
Розігрійте на плиті сковорідку і, акуратно поклавши в неї рибу, вилийте туди вино. Після цього накрийте пательню кришкою і зменшіть вогонь до мінімального - нехай форель тушкується у вині. Через 4-5 хвилин акуратно, щоб не розсипати начинку, переверніть рибу, знову накрийте її кришкою і залиште її тушкуватись ще приблизно на такий же час.
 
Подавати форель до столу потрібно гарячою, її можна прикрасити зеленню, оливками або частинками лимона. Головне - подаючи на стіл, не забудьте видалити нитки.
 

Смачного!