Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+


Сом в сметані

Складники: невеликий сом вагою близько 1,5 кг, велика цибулина, 250 г сметани, 2-3 столові ложки рослинної олії, близько 20 г твердого сиру, сіль, перець.

Приготування:. Можна нарізати рибу на порції, а можна зняти філе, що потребує деякого часу, але безсумнівно зробить страву більш ніжною і позбавить від кісточок, що теж приємно. 

Шматки, обваляйте в борошні й обсмажте на рослинному маслі до легкої скоринки.

Рибу відкладіть, при необхідності додайте в сковорідку ще трохи олії і обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості, додайте сметану, посоліть, поперчіть.

 Якщо сметана густувата, можна додати трохи теплої води. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Складіть рибу у форму для запікання, залийте сметанним соусом, посипте тертим сиром.

Запікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці до рум'яної скоринки. Можна подавати з будь-яким гарніром, але, на мій погляд, найкраще тут йде звичайна відварена картопля.

Поради: Дуже часто сома не дарують за те, що його м'ясо віддає мулом. Є така проблема, але є просте рішення. Ділюся. Перед приготуванням сома потрібно спочатку гарненько промити від слизу (можна навіть натерти крупною сіллю, щоб зібрати слиз більш ретельно), випатрати, а потім замочити на 2-3 години в холодній воді з додаванням невеликої кількості лимонного соку. Можна замочувати цілком, а можна, розрізавши на порційні шматки. Частенько радять замочувати в молоці, але я віддаю перевагу саме цьому способу.

Зняти філе з сома дуже просто.

Askt p cjvf

Спочатку потрібно надрізати шкіру біля голови, обов'язково відокремити шкіру біля черевця і, допомагаючи собі ножем, зняти всю шкуру як панчоху. Коли вся шкурка буде знята, відріжте голову і хвостовий плавець, обріжте ребра, зробіть глибокий надріз по хребту і, рухаючись весь час вздовж хребта, відокремте два пласти м'якоті, пінцетом видаліть реберні кістки.  Філе готове.


Коментарі

Дуже гарний рецепт) На всі

Дуже гарний рецепт) На всі 100)Дякую.