Сом в сметані
Складники: невеликий сом вагою близько 1,5 кг, велика цибулина, 250 г сметани, 2-3 столові ложки рослинної олії, близько 20 г твердого сиру, сіль, перець.
Приготування:. Можна нарізати рибу на порції, а можна зняти філе, що потребує деякого часу, але безсумнівно зробить страву більш ніжною і позбавить від кісточок, що теж приємно.
Шматки, обваляйте в борошні й обсмажте на рослинному маслі до легкої скоринки.
Рибу відкладіть, при необхідності додайте в сковорідку ще трохи олії і обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості, додайте сметану, посоліть, поперчіть.
Якщо сметана густувата, можна додати трохи теплої води. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Складіть рибу у форму для запікання, залийте сметанним соусом, посипте тертим сиром.
Запікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці до рум'яної скоринки. Можна подавати з будь-яким гарніром, але, на мій погляд, найкраще тут йде звичайна відварена картопля.
Поради: Дуже часто сома не дарують за те, що його м'ясо віддає мулом. Є така проблема, але є просте рішення. Ділюся. Перед приготуванням сома потрібно спочатку гарненько промити від слизу (можна навіть натерти крупною сіллю, щоб зібрати слиз більш ретельно), випатрати, а потім замочити на 2-3 години в холодній воді з додаванням невеликої кількості лимонного соку. Можна замочувати цілком, а можна, розрізавши на порційні шматки. Частенько радять замочувати в молоці, але я віддаю перевагу саме цьому способу.
Зняти філе з сома дуже просто.
Спочатку потрібно надрізати шкіру біля голови, обов'язково відокремити шкіру біля черевця і, допомагаючи собі ножем, зняти всю шкуру як панчоху. Коли вся шкурка буде знята, відріжте голову і хвостовий плавець, обріжте ребра, зробіть глибокий надріз по хребту і, рухаючись весь час вздовж хребта, відокремте два пласти м'якоті, пінцетом видаліть реберні кістки. Філе готове.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 5979
Коментарі
Дуже гарний рецепт) На всі
Дуже гарний рецепт) На всі 100)Дякую.