Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+


Сом в сметанному соусі

Складники: сом - 1 кг; лимон -1/2; хрін (корінь) - 50 г; борошно - 1 ст. л; сметана - 1 стакан; морква - 1 шт; петрушка (корінь) - 1 шт; цибуля ріпчаста - 2 невеликі цибулини; лист лавровий перець запашний горошком, сіль - за смаком.

Приготування: Приготувати пряний відвар, додавши в нього лимонний сік, зелень, кілька скибочок лимона.

Потім нарізати рибу порційними шматками, добре промити їх у холодній воді, опустити в киплячий відвар, довести до кипіння,  після чого значно зменшити нагрів.

Варити до готовності.

Готову рибу викласти на блюдо.

Для соусу корінь хрону дрібно натерти, викласти в сотейник з розігрітим маслом, злегка обсмажити (стежити за тим, щоб хрін не потемнів), потім посипати борошном, перемішати, додати сметану, кілька ложок відвару, сіль.

Соус обережно прокип'ятити, охолодити.

Шматочки риби рясно залити цим соусом.

Подати холодним.