Заливне з коропа
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
Складники: короп близько 2 кг (або 1,20 кг філе коропа); 6-7 чайних ложок желатину; рештки риби, найкраще підійде кілька голів з коропа, які добавляються в бульйон; 4 цибулини; 3 середніх морквини; петрушка; одне-два курячих яйця; шматок селери; 8 горошин чорного перцю; лавровий лист; 3 зерна запашного перцю; цукор; сіль; кілька гілочок петрушки.
Приготування:
1. Зварити бульйон з овочами та рибою. Очистити і помити овочі та випатрошити і почистити рештки риби, призначені для бульйону. Одну морквину відкласти, інші нарізати на дрібні шматочки і покласти у велику каструлю. Додати нарізану цибулю, шматки риби, лавровий лист, чорний і духмяний перець. Залити приблизно двома літрами холодної води і поставити на вогонь. Коли вода закипить, зменшити вогонь, прикрити каструлю кришкою і варити 45 хвилин на слабкому вогні.
2. Якщо у Вас цілий короп, потрібно його випатрошити і промити. Очі і зябра викинути, голову відрізати і кинути в каструлю з овочами. Гострим ножем відрізати плавники. Потім, ножем в напрямку від хвоста до голови, очистити луску. Ретельно промити рибу під проточною водою, видалити залишки луски та крові з порожнини та біля хребта, розрізати тушку на частинки.
3. Процідити бульйон з овочами та рибними рештками до іншої каструлі. Повинно вийти 5-6 чашок, решта випарувалась. Поставити бульйон на вогонь, і коли він закипить, покласти частинки риби і морквину, що ми відкладали раніше. Варити 15-20 хвилин на повільному вогні. Приправити сіллю, перцем і щіпкою цукру. Зняти каструлю з вогню і викласти шматочки риби та моркви на тарілку. Дайте їм охолонути.
4. З охолоджених частин коропа видалити шматочки шкіри і хребет. Тонкі, короткі кістки видалити за допомогою пінцета. Нарізати скибочками моркву і разом з листками петрушки викласти їх на нижню частину форми чи чаші. Ці декорації можна посилити скибочками яйця звареного на круто. На декорації покласти підготовлені шматочки риби.
5. Відлити трохи бульйону з овочів в чашку, остудити, додати желатин. Коли трохи постоїть, добавити все це до решти бульйону і злегка підігрівати та помішувати аж до повного розчинення желатину. Залити цим желе рибу, охолодити і поставити в холодильник. Через 3-4 години заливне буде готове.
Такое блюдо является отличной холодной закуской которая прекрасно подойдет на любой стол и к коньяку, и к более традиционным напиткам. А если Вы приготовите заливное из рыби которую словили сами, то конечно же выйдет еще вкуснее. Наполняйте Ваши эксклюзивные бокалы чуть подогретым коньяком, дамам в бокалы налейте шампанского и с тостом "За рыбалку" рассказывайте гостям рыбацкие басни про неровный бой рыбака с хитрой и огромной рыбой ))).
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 5490