Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

Рибна запіканка з грибами

Рибна запіканка

Складники: 500 грамів філе риби, дві столові ложки борошна, 200 грам свіжих грибів, одна цибулина, стакан сметани, яйце, дві столові ложки вершкового масла, 100 грамів сиру пармезану, сіль і перець за смаком. 

Приготування: 

Гриби очистіть, ретельно промийте й наріжте невеликими шматочками.

Цибулю очістіть і подрібніть.

На сковороді розтопіть столову ложку масла, 2-3 хвилини обсмажте цибулю і додайте гриби. Щойно гриби виділять сік, всипте столову ложку борошна і ретельно перемішайте, щоб не було грудок.

Борошно, яке залишилося змішайте в мисці з сіллю і перцем.

Філе риби промийте, обсушіть і наріжте кубиками.

Обваляйте рибу в борошні.

Розігрійте у совороді столову ложку вершкового масла і на сильному вогні підсмажте рибу до рум'яної скоринки. 

Зменшіть вогонь до середнього і готуйте рибу ще 5 хвилин періодично помішуючи.

У мисці злегка збийте яйце, додайте сметану, сіль, перець і половину натертого сиру. Ретельно перемішайте.

Розігрійте духовку до 180 градусів.

У форму для запікання покладіть обсмажені шматочки риби, зверху смажені гриби. Влийте сметанний соус, посипте сиром, що залишився, і запікайте в духовці півгодини до утворення рум'яної скоринки.

Дуже смачною така запіканка виходить з філе карпа, особливо коли зловити його самостійно. Карп риба дуже хитра і спіймати його вдається не кожному, способи і секрети  його успішної ловлі розкриті у нас на сайті в рубриці ловля коропа.