Рибна запіканка з грибами
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
Складники: 500 грамів філе риби, дві столові ложки борошна, 200 грам свіжих грибів, одна цибулина, стакан сметани, яйце, дві столові ложки вершкового масла, 100 грамів сиру пармезану, сіль і перець за смаком.
Приготування:
Гриби очистіть, ретельно промийте й наріжте невеликими шматочками.
Цибулю очістіть і подрібніть.
На сковороді розтопіть столову ложку масла, 2-3 хвилини обсмажте цибулю і додайте гриби. Щойно гриби виділять сік, всипте столову ложку борошна і ретельно перемішайте, щоб не було грудок.
Борошно, яке залишилося змішайте в мисці з сіллю і перцем.
Філе риби промийте, обсушіть і наріжте кубиками.
Обваляйте рибу в борошні.
Розігрійте у совороді столову ложку вершкового масла і на сильному вогні підсмажте рибу до рум'яної скоринки.
Зменшіть вогонь до середнього і готуйте рибу ще 5 хвилин періодично помішуючи.
У мисці злегка збийте яйце, додайте сметану, сіль, перець і половину натертого сиру. Ретельно перемішайте.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
У форму для запікання покладіть обсмажені шматочки риби, зверху смажені гриби. Влийте сметанний соус, посипте сиром, що залишився, і запікайте в духовці півгодини до утворення рум'яної скоринки.
Дуже смачною така запіканка виходить з філе карпа, особливо коли зловити його самостійно. Карп риба дуже хитра і спіймати його вдається не кожному, способи і секрети його успішної ловлі розкриті у нас на сайті в рубриці ловля коропа.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів - 5823