Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

Риба, запечена у сметані, кращий подарунок ніж прикраси?

Був змушений познайомитись з даним рецептом минулого року, на свято 8-го березня, а оскільки  рецепт доволі простий, і отримав багато похвал навіть в такого, м'яко кажучи, дилетанта-кулінара як я, то рекомендую його Вам.

В нас в родині, на міжнародний жіночий день правило - жінки відпочивають, а чоловіки виконують їхні забаганки, в межах розумного звичайно.  Цього разу окрім традиційного вручення подарунків, та прибирання захотілось їм нам з батьком відомстити за наші рибалки, і замовили вони "смачну страву з риби", мовляв спробуйте і Ви щось приготуйте швидко та смачно, як часто вимагаєте від нас  Ви, по приїзді з риболовлі.

Поки жінки тішились розглядаючи прикраси, куплені  до речі в магазині "ювелирные украшения в киеве", (що також, швидко, зручно та по цінах лояльно)  ми мусили знайти вихід, щоб так би мовити, не вдарити в багнюку лицем.

Отже для приготування знадобиться: 500 грамів рибного філе, 800 грамів картоплі, склянка сметани, 200 грамів білих грибів, 25 грамів сиру, дві столові ложки борошна, олія, масло, яйця.

Спосіб приготування:

Шматки риби посоліть, поперчіть, обваляйте у борошні й обсмажте на сковороді на олії.

Обсмажте також очищені, промиті й нарізані свіжі білі гриби та нарізану кружечками товщиною близько півсантиметра картоплю.

Рибу покладіть на пательню, на кожний шматок покладіть кружечок звареного накруто яйця й гриби. Потім обкладгть рибу кружечками смаженої картоплі й полийте процідженим соусом зі сметани.

Для приготування соусу нагрійте сметану і, коли вона закипить, додайте чайну ложку борошна, перемішаного з такою ж кількістю олії. Усе розмішайте, кип’ятіть 1 -2 хвилини й посоліть.

Рибу, политу соусом, згори притрусіть тертим сиром, полийте розтопленим маслом і поставте у духовку на 5-6 хвилин, щоб вона підрум’янилася.

При подачі на стіл страву посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Ну ось і все, як бачите, не дуже складно, а наші жінки увидівши та скуштувавши дану страву були здивовані і задоволені нашим кулінарним подарунком не менше як прикрасами!