Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

Рибний рулет по-львівськи

Складники: філе риби - 700 гр, білий батон - 50 гр , молоко - 1 склянка, цибуля - 1-2 шт, жир - 20 гр, манна крупа - 20гр, яйця - 2-3 шт, сметана - 3/4 склянки, маргарин - 60 гр, сіль та чорний перець - за смаком.

Приготування:

Замочіть батон в молоці і відіжміть.

Цибулю дрібно поріжте і обсмажте в жирі.

Рибне філе, батон і цибулю пропустіть через м'сорубку двічі, додайте одне яйце, манну крупу, 3-4 ст.  ложки молока, сіль, перець і ретельно збийте фарш.

З рибного фаршу сформуйте рулет, обваляйте його в панірувальних сухарях і викладіть не змащене маргарином деко.

Полийте рибний рулет жиром і запікайте в розігрітій духовці на середньому вогні 40 хвилин, час від часу поливаючи соусом, що утворився.

Під кінець приготування змастіть рулет злегка підсоленою сметаною і дайте зарум'янитися. 

Викладіть рулет на овальне блюдо, наріжте тоненькими шматками, полийте соусом і прикрасьте зеленню та вареними яйцями.

Такий рулет можна запекти і в фользі чи пергаменті, а до столу подавати охолодженим.

Кілька слів про назву рулету. Власне кажучи як точно називається ця страва ми не знаємо, а називаємо її рибним рулетом по-львівськи оскільки привезла цей рецепт моя дружина після екскурсії по Львову, де отримала море вражень і спробувала цю страву в одному з закладів, і тепер щоразу готуючи цей рибний рулет з теплом згадує екскурсію і Львів. 

via email