Фарширована щука
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
Складники: щука вагою біля 2-х кілограм, одна цибулина, 100 грамів сметани, два яйця, білий хліб, сіль і перець за смаком, лавровий лист.
Приготування:
Найважче в приготуванні фаршированої щуки це правильно відділити шкіру від тушки і потім власне нафарширувати. Спробую описати як мене навчили це робити в Єкатеренбурзі, коли був там на роботі.
Отже щоб приготувати фаршировану щуку, надрізуємо шкіру біля голови рибини таким чином, щоб потім шкіру можна було відокремити разом з головою.
Повільно знімаємо шкіру від голови до хвоста.
Хребет біля хвоста надрізаємо так, щоб вийняти тушку, а хвіст залишити зі шкірою і головою.
Патраємо тушку.
М'ясо відокремлюємо від кісток, і двічі пропускаємо його через м'ясорубку разом із змоченим білим хлібом і цибулиною. Тут, до речі, може здорово допомогти профессиональный блендер - пристрій, що здатен зекономити багато часу і Ваших сил, якщо ще не маєте такого то пройдіть по посиланню за більш детальною інформацією та можливістю замовлення.
В отриману масу додаємо густу сметану, яйця, сіль, перець та ретельно перемішуємо.
Отриманою консистенцією начиняємо шкіру щуки. Зверніть увагу, що занадто сильно начиняти не можна, тому що під час варіння маса набухає і шкіра може тріснути.
Загортаємо рибину в марлю, залишивши з обох кінців запас тканини, щоб було зручно опускати рибину в каструлю з окропом, а потім виймати.
Варимо рибину у бульйоні зі спеціями, на слабкому вогні біля 30 хвилин.
Виймаємо, розгортаємо, викладаємо на блюдо, прикрашаємо петрушкою, кружальцями лимона чи моркви (можна і іншими овочами).
Подаємо до столу разом з картопляним пюре та соусом.
Прислав sulik
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 9085