Юшка з йоржів та окунів
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
- уха,
- окунь,
- йорж,
- перші страви
Складники: 1 кг йоржів, 1 кг окунів, 2 цибулини, корінь петрушки - 3-4 шт., 1 пучок зелены кропу, сіль, мелений чорний перець, лавровий лист - за смаком.
Приготування: йоржів і окунів промивають і патрають, видаливши зябра і нутрощі.
З окуня знімають філе без шкіри і кісток, йоржів і голови окунів що залишилися після оброблення , шкіру і кістки заливають холодною водою (близько 3 л), додають нарізану кільцями цибулю, корінь петрушки, сіль, чорний мелений перець, лавровий лист і варять 2-3 год. до повного розварювання йоржів.
Бульйон відціджують через сито і ще раз кип'ятять.
У киплячий бульйон опускають філе окуня, варять його до готовності, перекладають у тарілку з кропом, заливають бульйоном і подають до столу.
Окремо на тарілочці подають скибочки лимона і гілочки зелені.
Для смаку в бульйон додають відвар з окремо звареної в невеликій кількості юшки картоплі.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 3650