Риба смажена з лимоном та бульбою по італійськи
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
Простий рецепт який прийшов до нас з італійської кухні. Однак в результаті цього простого рецепту отримаємо ніжну і соковити рибу, з картоплею, розмарином, лимоном і оливковою олією. Це чудове блюде для всієї родини.
Складники (з розрахунку на 2 порції):
- 2 свіжих випотрошених та очищених від луски рибини вагою близько 350 г кожна (підійте окунь, тріска, форель, судак) ;
- половинка лимона;
- 2 великі картоплини;
- 1,5 гілочки свіжого розмарину;
- 60 мл білого вина;
- 1 зубчик часнику;
- морська сіль і мелений чорний перець;
- оливкова олія;
Приготування:
Бульбу очистити і нарізати кубиками, промити і варити в підсоленій воді протягом 7 - 10 хвилин до напівготовності (вона ще буде дожарюватись в духовці). Лимон нарізати на скибочки і кожну скибочку розділити ще на 4 частини.
Розігріти духовку до 250 градусів. Підготувати форму для запікання, в яку зможе поміститися риба разом з бульбою. Рибу зполоснути і висушити паперовим рушником. Посипати сіллю і перцем, змастити 2 ложками оливкової олії.В середину риби покласти гілочку розмарину та 3 шматочки лимона. Покласти в жаростійкий посуд.
Процідити напівготову картоплю, змішати її з іншою частиною лимона і подрібненим листям розмарину (близько 2 чайних ложок). Влити 2 столові ложки оливкової олії, приправити морською сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Додати зубчик часнику, розділений на 3 частини і перемішати все разом. Обкласти рибу картоплею і вставити в нагріту духовку.
Запікати протягом 15 хвилин. Через 7-8 хвилин після початку запікання, влити біле вино.
Итальянскую пищу нужно есть на итальянской мебели ))). А может Вы вообще сторонник всего Итальянского ведь это страна где были созданы неповторимые стили а все что изготавливается в ней - очень качественное. Если Вы ищете итальянская мебель Киев то посетите сайт arredamenti.com.ua.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів - 6124