Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

Судак з запечений картоплею

Судак з запечений картоплею

Складники: 750 г риби (або 500 г готового філе); 800 г картоплі; 1 ст. ложку борошна;
2 ст. ложки сухарів; 2-3 ст. ложки олії.

Приготування: очищену і промиту рибу розрізати вздовж по хребту, потім нарізати поперек, посипати перцем і укласти шматки на змащену маслом сковороду.

Зверху рибу засипати сирою картоплею, нарізаною у вигляді локшини. 

Все це посолити, посипати борошном, полити рибним бульйоном або водою, а потім, посипати товченими сухарями, збризнути розтопленим маслом і поставити в духову шафу. Риба запікається 20-35 хвилин (залежно від товщини шару картоплі).

Якщо при запіканні бульйон на сковороді швидко википить, необхідно підлити ще трохи бульйону або кип'яченої води.

Іноді додають злегка підсмажену цибулю, яку кладуть на рибу і засипають картоплею.

При подачі на стіл посипати рибу нарізаною зеленню петрушки. До риби можна подати зелений салат з овочів і фруктів, свіжі, солоні або пастеризовані огірки і квашену капусту.