Окунь на шампурах
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
Складники на 6 персон: 1 кг філе окуня (можна замінити будь-якою іншою рибою), 5 ст. ложок горілки, 5 ст. ложок пікантного соєвого соусу, 5-6 часточок часнику, сіль і мелений чорний перець за смаком, свіжа зелень, 2 ст. ложки рослинної олії, трошки борошна.
Приготування: Візьміть 1 кг філе окуня (при бажанні можете замінити його філе будь-якої рівноцінної риби), наріжте великими кубиками.
Трошки посоліть і поперчіть за смаком.
Змішайте 5 ст. ложок горілки і 5 ст. ложок пікантного соєвого соусу, додайте 5-6 здрібнених зубчиків часнику і залийте приготовленим соусом шматочки риби.
Маринуйте їх у цій суміші протягом приблизно 30-40 хвилин, після чого дістаньте з маринаду.
Можете злегка обваляти в борошні і потім акуратно нанизуйте на дерев'яні шампури.
Розігрійте на розпеченій сковороді 2 ст. ложки рослинної олії й обсмажте в ньому на невеликому вогні насаджену на шампури рибу по 5 хвилин з кожної сторони.
Перед подачею на стіл викладіть шампури з рибою на велике блюдо і прикрасьте дрібно нарізаною свіжою зеленню: петрушкою, чи кропом листами китайського салату.
Гарнір може бути будь-який: картопля, овочі.
Порада: щоб риба вийшла більш ніжною і мала приємний аромат, збризніть її соком одного лимона.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 3727