Карась варений по-якутськи
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
Карась є найулюбленішою рибою якутів, тому, що в найчистіших водах якутських озер він неймовірно смачний.
Складники: 1 кг карасів, 2 л води, 2 склянки молока, сіль за смаком.
Приготування: Перед приготуванням карася потрібно очистити його від луски.
Далі необхідно звільнити його від жовчного міхура. Для цього зробіть надріз з правого боку між 3-4 ребрами і витягніть жовчний міхур вістрям ножа. Розкривати черево не можна, розкрита риба при варінні розвалюється, а з невеликим надрізом залишається цілою.
Крім цього, залишені всередині карася, ікра, молочко, міхур, надають юшці особливий смак.
Приготованого таким чином карася необхідно обмити, опустити в киплячу воду і варити на середньому вогні 1,5 години. Під кінець варіння додати сіль і молоко.
Готову рибу вийняти шумівкою і відразу ж подати на стіл. Окремо подати бульйон, розливши його по чашках .
Смачного!
Для каждого рыболова важным елементом екипировки является рюкзак или сумка. Каждый из них имеет свои преимущества и недостатки, но на наш взгляд, лучше всего купить рюкзак, так как он боле приспособлен к длительным переходам, что нередко приходится делать в поисках рыбы, и при этом ваши движения не сковываюся и руки остаются свободными. Если ваш бюджет не позволяет купить специализированый рыбацкий рюкзак, то вполне можно подобрать что-то подходящее среди обычных туристических, например в интернет-магазине puhovik.kiev.ua.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 3549