Про користь споживання риби
- Рибальська кухня:
Про те, що до раціону людини повинна входити риба, дієтологи стверджують вже не одне десятиріччя. Саме в рибі містяться речовини, що сприяють зниженню рівня жирів у крові, беруть участь у регулюванні тиску, захищають від діабету, послаблюють головний біль та біль у суглобах при артритах.
Жирні кислоти омега -3 в рибі та морських тваринах здатні розріджувати кров, таким чином вони є профілактичним засобом у боротьбі з тромбозами. Навіть невелика кількість жирної риби або м'яса китів (від 1 до 10 грамів) на добу впродовж року здатна попередити інсульт та знизити ризик серцево-судинних захворювань на 40%. Регулярне споживання риби може звести нанівець смертність від серцевих нападів. Окрім того, риба багата й на такі речовині, як кальцій, калій, йод, натрій, фосфор, магній, вітаміни А, В1, Д, Е. Білки риби мають майже ідеальний склад незамінних амінокислот, які сприяють росту молодого організму. Білки риби багаті на сірковмісні амінокислоти, чим підсилюють детоксикаційну функцію печінки (знешкодження токсичних речовин) та запобігають її жировому переродженню.
Але недостатність незамінної амінокислоти триптофану обумовлює високе приїдання риби, тому її рекомендують вживати до двох разів на тиждень. Риба — чудовий профілактичний засіб проти раку товстої кишки або молочної залози. Споживання риби сприяє покращенню імунітету, покращенню пам'яті.
Джерело - сайт Держкомрибгоспу України
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів - 1