Корисні поради по приготуванню та зберіганню риби
• Сама смачна риба - свіжозловлена, яку ще живу (і поки вона не почала боліти) розчленували і почали готувати.
• Неприємний запах тини зникне, якщо рибу промити в холодному розчині солі.
• Оселедець стає більш соковитим, якщо після оброблення його вимочити в молоці або в розчині чаю (до 30 хвилин).
• Якщо в невеликій кількості води відварити луску і плавальний міхур, можна отримати желе для холодцю. Для цього закладати в холодну воду і на малому вогні дуже повільно доводити до кипіння.
• Соуси і супи можна приготувати з бульйону, в якому варилися голови без зябер, хребет, реберні кістки, плавці, хвостова частина і шкіра з лускою. Бульйон бажано процідити.
• Готують рибу в закритому посуді, щоб надмірно не випаровувалася волога.
• До рибних блюд можна подати кружальця лимона, помідори, нарізані скибочками, різні заправки і соуси.
• Котлетну масу готують з малокостистої риби, рибний фарш готують тільки перед приготуванням страви. Рибні котлети будуть смачніші, якщо у фарш додати дрібно нарізану обсмажену цибулю і молочко.
• Щоб риба була більш соковита, ніжна, її необхідно замочити в молоці і тільки потім солити і перчити.
• У кислому середовищі картопля, горох і бобові погано розварюються, залишаються жорсткими; овочі, що містять кислоту, кладуть у самому кінці варіння.
• Якщо в каструлю з рибою влити свіжого молока - запах зникне, а риба стане смачнішою і м'якшою.
• Запах риби у сковорідок і каструль зникне, якщо:
а) їх протерти підігрітою сіллю, потім сполоснути;
б) протерти їх зволоженими листочками завареного чаю.
• Всі рибні страви готують на слабкому вогні. Як тільки блюдо закипить, слід зменшити вогонь.
• Перед обробленням дерев'яну дошку потрібно протерти шматочком лимона або змочити оцтом, тоді дошка не пропахне запахом риби.
• Свіжа риба зберігається протягом 1-2 діб, якщо:
- після улову кожну тушку перекласти кропивою або обернути її вологою серветкою (з матеріалу або ганчірки) і покласти в прохолодне місце;
- випатрати і видалити зябра і голову, загорнути в серветку, змочену в розчині солі або в підсолодженому оцті.
• Свіжу рибу в морозильній камері холодильника зберігають до 3 днів.
• Солону рибу спочатку вимочують у холодній воді протягом 1 години, потім очищають від луски, потрошать і знову вимочують до 6 годин, міняючи воду щогодини.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів - 1