Лосось смажений на грилі з помідорами чері
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
Це просте, але при цьому вишукане і оригінальне блюдо, яке може приготувати кожен. Страву можна приготувати і на садовому грилі, і на звичайній сковороді-гриль.
Складники на 4 порції:
- 1 апельсин (а вірніше сік одного середнього апельсину і його цедра);
- філе лосося зі шкірою, вагою близько 600 - 800 г;
- 1,5 чайної ложки червоного меленого перцю
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 2 чайні ложки цукру;
- 400 г грецького йогурту;
- 400 г помідорів чері;
- 4 чайні ложки цукру;
- морська сіль і мелений чорний перець;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 4 чайні ложки сушеного орегано;
Приготування:
Натерти цедру від апельсина на дрібній тертці, відкласти в сторону. Апельсин розрізати навпіл і вичавити сік з кожної половини прямо в миску. Промити і висушити лосося, покласти в миску з апельсиновим соком шкіркою вгору, делікатно дотиснути пальцями і відставити на 2 години.
Поки лосось маринується в апельсиновому соці готуємо помідори. Розріжте помідори навпіл і покладіть на решітку розрізом вгору, приправте сіллю, перцем, цукром, сушеним орегано. Полийте оливковою олією, відкладіть в сторону.
По закінченні зазначеного часу. Вийміть лосося з маринаду і висушіть паперовим рушником. Приправте сіллю і перцем (з внутрішньої сторони), помастіть відкладеню апельсиновою цедрою, посипте червоною паприкою, цукром і полийте оливковою олією. Покладіть на розігрітий гриль шкіркою вниз, і готуйте, поки скоринка не буде хрусткою, а м'ясо, просмажене приблизно до 1/3 висоти філе.
Переверніть філе на іншу сторону і смажте ще, приблизно 2-3 хвилини, або до моменту поки м'ясо вже не буде сирим (краще зняти раніше з гриля, щоб не перепекти філе лосося). Зняти з гриля і відкласти на дошку, порізати на порції.
Помідори (якщо є місце на грилі краще смажити одночасно з лососем) покласти на гриль і готувати приблизно протягом 10 хвилин, без перекидувань.
Лосося подавати з помідорами і грецьким йогуртом. Оригінальне поєднання червоного перцю, помідорів і грецького йогурту надзвичайно вдало збагачують смак цієї риби.
Рецептом этого изысканного блюда поделилась Ксения Лысцова. Не смотря на свою зайнятость, Ксения Лысцова - генеральный директор Агентства Стратегических Программ, Ксения очень любит готовить, особенно блюда з рыбы и всегда охотно делится своими секретами и наработками.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 3428