Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

Травень 2013

Копчена риба в похідних умовах

Копчена риба

Свіжокопчена риба - делікатесний продукт. Зазвичай цим способом готують рибу таких видів, як сом, вугор, судак, лящ, жерех, лин, та ін...

Копчення може бути гарячим і холодним. У першому випадку процес приготування протікає швидше, але він розрахований на збереження риби (без холодильника) лише протягом 3-5 днів, тоді як оброблена холодним копченням, вона зберігається дуже довго.

Фарширована форель по Санкт-Петербурзьки

Фарширована форель

Фарширована риба - часта прикраса святкового столу. Зазвичай, її приготування - складний процес і віднімає масу часу. Цей рецепт дозволить вам приготувати фаршировану форель без зайвих зусиль.
 
Складники:
 
2 великі форелі (приблизно 900 грам), 70 грам рису, 80 грам вершкового масла, 1 пучок петрушки (якщо не знайдете петрушки - підійде й інша ароматна зелень), 60 грам родзинок, 140 мл білого сухого вина, 20 грам імбирного кореня, сіль і перець.

Рибні котлети зі щуки

Котлети зі щуки

Рибні котлети, звичайно, не так поширені, як м'ясні, проте це не применшує їх смакових і корисних якостей. Адже риба дуже корисна для організму, і у тих людей, які стежать за своїм здоров'ям, страви з риби завжди присутні на столі.

Складники:

500 грам філе щуки, 100 грам свіжого білого хліба, 0.5 склянки молока, 3 ст. ложки панірувальних сухарів, 3 ст. ложки рослинної олії, 2 ст. ложки вершкового масла, сіль і перець за смаком.


Ловля риби на зелень

Ловля риби на водорослі

Риба активно клює з багатьох причин і головні з них, коли в даній водоймі дуже багато якоїсь риби, а корму не вистачає; коли рибалці вдалося правильно підібрати місце ловлі і наживку, або за допомогою прикормки приманити рибу.
 
Під кінець весни і з просвітленням води риба підходить до берега, тримається близько торішньої водної рослинності, кущів, в гирлах струмків, що впадають в основну водойму. Пізньої весни і на початку літа риба концентрується на глибинах 1,5-2,5 м в місцях з достатньою кількістю світла і розчиненого у воді кисню.

Сом під горіховим соусом

Сом під горіховим соусом це вишукане блюдо, яке пасуватиме до будь-якого святкового столу.

Складники:

1 сом середніх розмірів, трохи борошна, рослинне масло для смаження, 2 курячих яйця, сік з 1 лимона, зелена петрушка, мелений чорний перець, ну і звісно сіль за смаком.

Складники для приготування горіхового соусу:

1 повна склянка горіхів; пів скибочки білого черствого хліба без скоринки; 4-5 зубчиків часнику середнього розміру; 3 столові ложки олії соняшникової; 2-3 ложки справжнього оцту.

Тушкований короп по-ізраїльськи

Тушкований короп по-ізраїльськи

Дещо незвична страва, особливо її приготування та подавання. Тим не менше приготований таким чином короп дуже смачний, і може стати свого роду ізюминкою Вашого столу, а процес приготування швидкий та настільки простий, що приготувати таку страву зможе кожен.

Складники необхідні для приготування коропа по-ізраїльськи:

короп вагою 1,5-2 кг; 2 цибулини; 4 головки часнику; 1 пучечок петрушки; 3/4 склянки пшеничного борошна; 1 склянка оливкової (або іншої рослинної) олії; сіль за смаком.

Як бачимо складники не хитрі та цілком доступні в будь-який час року.

Секретні рослинні насадки для ловлі карася

Ловля карася

Кілька рецептів насадок від карасятників професіоналів...

Карась чудово клює на кульки чорного хліба. Значно покращити ефективність цієї насадки може додавання пересмаженої соняшникової олії з цибулею. Для таких катишів краще брати м'якуш зі звіжеспеченого хліба біля його верхньої піджаристої скоринки, тут він значно ароматніший, а відповідно і значно краще вабить рибу. З білого хліба також виходить хороша насадка, особливо якщо його м'якушку замішати з кислим сиром. Сир для цього готують спеціально, ставлять його в закритому посуді приблизно на тиждень в тепле місце. При таких насадках непогано показує себе підгодовування для карася замішане з гарбузовим насінням.

Нове обличчя живцевої снасті

Щука на живця

Насамперед повинен сказати, що я не є прихильником живцевої снасті. Однак коли я рибалю на водоймі, то намагаюся спостерігати за конкурентами, подивитися на інших рибалок які ловлять трохи не по-моєму, і я повинен зізнатися, що найбільша революція спостерігається власне у живцевій снасті. Мова йде не тільки про технічні питання, але і в самому підході послідовників живцевої снасті.

 
Живцева снасть завжди вважалася статичною - рибалка, що ловвить плотву чи ляща, закидав іншу вудку на живця, так, про всяк випадок. Раз на дві години змінював живця, і кожні п'ять хвилин поглядав одним оком на поплавок. Якщо поплавка не було видно, слідувало різке підсікання і виважування засіченої аж за нутрощі щуки. Такий стеротип живцевої снасті став причиною багатьох суперечок між її прихильниками і опонентами. Багато говорилося про травмування риби, і захаращення та зміну видового складу водойми через випускання живців з невідомих джерел, та про цілий ряд інших проблем.

Весняна ловля карася на фідер

Ловля карася

Ловля карася весною на фідер вельми здобутлива.  Головним питанням для кожного рибалки буде: чим годувати і на що ловити карася весною? Однозначної відповіді на це питання навряд чи хто-небудь дасть. З такою точкою зору погодяться досвідчені рибалки карасятники, бо знають, наскільки вибагливий і примхливий, буває карась. Іноді після закидання, не давши опуститься на дно гачка він жадібно хапає насадженого хробака, а вже через пів години, черв'як, самий жирний і верткий, не викликає у нього абсолютно ніякого інтересу. Подавай йому консервовану кукурудзу, хліб або манну бовтанку! А іноді, цей гурман може спокуситися лише «бутербродом» з пари зерен перловки присмачених мотилем. Вгадати кулінарний настрій карася важко, тому, збираючись ловити карася, завжди слід мати кілька різних наживок як рослинного, так і тваринного походження, щоб подати цьому гурману і «перше», і «друге», і «десерт».