Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

Щука запечена на вогнищі

Мене один раз навчили, як приготувати запечену на багатті щуку, і з тих пір, це стало першим і основним блюдом на риболовлі, та й не тільки на риболовлі.

Складники: Щука середніх розмірів (біля 2 кг), сіль, спеції.

Приготування: У риби видаляється луска.

Наступна операція - вздовж черева робиться розріз, і видаляються голова і нутрощі.

Тепер приступаємо до найвідповідальнішої частини. Розрізану і промиту рибину одягаємо на гостру палицю довжиною близько метра таким чином, щоб голова, точніше те місце, де була голова, опинилася внизу, а хвіст нагорі. 

Тепер нанизану на палицю щуку необхідно розправити таким чином, щоб вона стала схожа на вітрило на щоглі корабля. Якщо це необхідно, а це майже завжди необхідно, то беруться ще дві палиці меншого розміру, і риба протикається ще у двох місцях, але вже перпендикулярно першому проколу.У результаті повинно вийти так, щоб всі три палиці і м'якоть щуки знаходилися в одній площині. Сама відповідальна робота виконана. 

Тепер риба з протилежного шкурі боку солиться та заправляється спеціями, спеції можуть бути будь-які.

Починається сам процес готування. Спочатку палиця з нанизаної щукою встромляється біля багаття під невеликим нахилом до вогню для того, щоб риба трохи підсохла. Шкура повинна бути повернена до вогню. Поступово кут нахилу збільшується, жар багаття теж.

П'ятнадцять хвилин і готово, можна знімати пробу.