Рибалка з ароматом диму: уха та печена риба на природі
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
Незвичайне блаженство милуватися лісом, вдихати пронизливої чистоти повітря, прислухатися до шуму дзюркотливої в безперервному русі води. Після вдалої риболовлі можна відпочити і повечеряти біля багаття на мальовничому березі річки.
У нетерплячому очікуванні юшки біжимо за водою, неодмінно з тієї річки, в якій виловили рибу. Дрібноту варимо в першу чергу, в отриманий навар кидаємо горошки чорного перцю і розрізану велику цибулину з лушпинням. Потім в казанок пірнає рибка побільше. І ось настала черга серйозного улову. Урочисто опускаємо випотрошеного лина в паруючий відвар і намагаємося не торкатися до вмісту казанка.
Приготовлена зі знанням справи і любов'ю, наша подвійна юшка з видає запаморочливий аромат. Ось уже гарячий бульйон розлитий по тарілках, всі розсілися навколо багаття, і навіть птахи перестали співати, прислухаючись до апетитного стукоту ложок . Потім кожен отримує по великому шматку риби і обережно відділяє кісточки, викидаючи їх у вогонь. Справжнє задоволення їсти таке блюдо руками. Цей процес може затягнутися надовго, але ж нам абсолютно нікуди поспішати серед цього величного спокою. У такі моменти всі справи і турботи здаються метушливими дрібницями. Ділимося захопленнями від юшки, милуємося догоряючим багаттям і відчуваємо чарівне єднання з природою.
Вогонь багаття майже згас , і тепер приготуємо дещо ще. Невеликого розміру рибку посипаємо сіллю і разом з лавровим листом загортаємо у фольгу. Робимо порції за кількістю учасників компанії, розкладаємо між вугіллям і набираємося терпіння. Нас очікує нове блюдо - запечена риба. Через 5 хвилин потрібно перевернути, а ще через 5-6 можна перевіряти готовність. Дістаємо згортки з вугілля: всередині нас очікує м'яка, ніжна, соковита риба, що злегка пахне димком. Дуже смачно і корисно їсти її зі свіжими овочами і цибулею. Особливий шик - запекти рибу з ягодами. Для цього всередину розрізаної тушки потрібно покласти трохи солі, перцю і брусниці. Після цього загорнути у фольгу і гарненько обмотати жилкою чи ниткою. Тільки пригощатися можна після того, як риба добре охолоне. Якщо під рукою не виявилося фольги, то використовуємо велике листя . Закопуємо в гарячу золу загорнуту в листі лопуха тушку, а зверху знову розводимо невелике багаття. Таке приготування риби можна поєднати з запіканням картоплі для гарніру. Відмінне рішення - нанизати тушку на невелику палицю і поставити над багаттям, вийде рибний шашлик.
Наповнені неповторними запахами диму і ліси, юшка і запечена риба - найголовніші страви на риболовлі. Їх цікаво готувати і дуже смачно їсти, розділяючи моменти блаженства з хорошими друзями.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 3228