Королівська уха з миня
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
НЗазвичай ловля миня закінчується вранці і нагородою за неї буде - королівська юшка з миня. Така юшка здавна цінується гурманами, любителями рибних страв і порівнюється хіба що з юшкою зі стерляді. Про блюдо з миня ходять справжні легенди, а його густий, насичений, злегка солодкуватий смак неможливо передати словами. Це якраз той випадок, коли краще один раз спробувати, ніж сто разів почути.
Сьогодні ми приготуємо незвичайну юшку з миня. Процес приготування цієї страви як завжди починається з багаття і казанка. Для початку встановлюємо триногу над розведеним багаттям і вішаємо на неї казанок. Наливаємо воду в казанок, приблизно 3-4 літри .
Поки в казанку гріється вода, подбайте про те, щоб у Вас все було під рукою. Крім чистого посуду для приготування юшки з миня Вам знадобляться спеції, борошно, яйце, одна цибулина, не завадять солоні маслини, чорний запашний перець, кріп, петрушка, лавровий лист, свіжа або морожена журавлина. Коли все це приготовано можна займатися рибою.
Оброблення миня справа не проста, без обробного набору зі спеціальним затискачем для риби і рукавичок, цей на перший погляд , простий процес перетворюється на справжню муку, адже утримати миня рукою на дошці у Вас навряд чи вийде. Якщо ж у наявності є хоча б одна рукавичка і спеціальна обробна дошка, то все набагато спрощується.
Затиском фіксуєте хвіст риби і починаєте обробку. Оскільки чистити миня не потрібно, то у риби просто відрізається голова і виймаються нутрощі. Звичайно ж обробний ніж також повинен бути зручним і гострим. Коли риба випатрана, потрібно відокремити філе від кісток, для цього м'ясо зрізається з двох сторін від хребта риби. Це теж не дуже просто через те, що риба слизька, і філейку дуже важко утримати рукою.
Поки один займається рибою, хтось може почистити картоплю і моркву. Коли на березі готується юшка з миня, зайвих рук не буває, і будь-яка допомога завжди до місця і значно прискорює процес. Коли у Вас набереться достатня кількість кісток і голів, закидайте їх в казанок. Коли овочі будуть вариться в бульйоні, який виходить з голів і кісток, вони будуть мати зовсім інший смак. У цей час можна продовжити працювати з рибою і подрібнювати м'ясо, чим дрібніше будуть шматочки миня - тим краще вийде вуха. Юшка любить сіль, і пересолити її важко, тому столова ложка солі на казанок це мінімум.
Від якості порізки м'яса, багато в чому залежить кінцева якість приготування страв з миня. Якщо Ви вирішите повторити цей рецепт в дома, м'ясо можна просто перекрутити на м'ясорубку, але і в цьому виконанні уха виходить чудова.
Коли Ви вирішите що бульйон готовий з нього потрібно прибрати хребти і голови, королівська юшка з миня не містить в собі кісток. Тепер в бульйон кладемо моркву, а слідом за нею картоплю. І моркву, і картоплю попередньо нарізають досить великими шматочками, щоб не зварилися, закладають в казанок разом, і варять в бульйоні, що надає їм дуже цікавий присмак. Потім традиційно в юшку кладеться надрізана хрест навхрест цибулина, яка потім виймається .
Фішка королівської юшки полягає в тому, що в підготовлене м'ясо миня додаються борошно і яйце. Цибулину можна буде вийняти відразу після того, як вона віддасть сік. Зазвичай на юшку витрачається не більше 3-х столових ложок борошна та одне яйце. Далі потрібно ретельно перемішати м'ясо миня, борошно і яйце. Якщо Ви любите гострі страви, в суміш можна додати трохи солі і перцю, їх також потрібно ретельно і рівномірно перемішати. Підготовлене таким чином м'ясо миня можна закладати в котел. У Вас повинні вийти фрикадельки, зазвичай їх роблять таку кількість, щоб на кожного рибалку їх довелося по кілька штук. Варимо ще п'ять хвилин. Для того щоб відчути справжній смак королівської юшки, додайте в неї жменю журавлини і зелень. І не дивуйтеся тим, що фрикадельки виходять не дуже правильні. Не сумнівайтеся в тому, що швидше за все нічого смачнішого, ніж королівська уха з миня, приготовлена з свіжої риби, на сніжному березі, Вам у житті спробувати не доведеться. Смачного!
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 3960