Риба з овочами приготовані на грилі
Категорії:
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
Дуже смачна і легка страва в середземноморському стилі. Чудова альтернатива шашлику. Практично ніякого жиру, соковиті і ароматні овочі і апетитна рибка. При цьому блюдо просте в приготуванні. Єдина умова - наявність грилю або духовки з функцією гриль, однак можна спробувати запекти таку рибку і в звичайній духовці.
Складники:
- свіжа риба - 2 шт.
- перець болгарський - 4 шт.
- баклажан середнього розміру - 1-2 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт. середнього розміру
- томати - 4 шт.
- соняшникова або оливкова олія - 2 ст. л.
- сіль, перець - за смаком
Приготування:
Свіжу рибу (краще брати морську, дорадо, сібас і т.д.) очистити від луски, ретельно випатрати і видалити зябра.
Рибу посолити, поперчити, змастити трохи соняшниковою або оливковою олією.
Цибулю очистити і розрізати на 4 рівні частини, томати середнього розміру розрізати на половинки, баклажани нарізати смужками або кружальцями завтовшки близько 3 см.
Болгарський перець вимити і залишити цілим.
Усі овочі (крім томатів) скласти в миску, посолити, трішки полити олією і перемішати.
Рибу і овочі викласти на решітку в один шар.
Запікати на грилі до готовності. Якщо в духовці то в розігрітій до 200-220 градусів в режимі "гриль" (під верхнім нагрівальним елементом) близько 30 хвилин (звісно все залежить від особливостей духовки чи гриля). Якщо надумаєте, ми можемо підказати где купить гриль ).
Якщо запікаєте в духовці під решітку підставте деко, щоб збирати сік.
Подавайте рибу грильт з овочами обов'язково гарячими з шматочками підсмаженого хліба.
Смачного!
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів - 2532