Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

короп

Халасле - рибна юшка по-венгерськи

Халасле - рибна юшка по-венгерськи

На мою скромну думку Халасле, або по нашому рибна юшка по-венгерськи, - це одна з найсмачніших страв венгерської кухні.

Спробуйте її приготувати, Вам неодмінно сподобається, це дійсно дуже смачно! До того ж, блюде легко готується і може бути приготоване як на природі так і в дома.

Тушкований короп по-ізраїльськи

Тушкований короп по-ізраїльськи

Дещо незвична страва, особливо її приготування та подавання. Тим не менше приготований таким чином короп дуже смачний, і може стати свого роду ізюминкою Вашого столу, а процес приготування швидкий та настільки простий, що приготувати таку страву зможе кожен.

Складники необхідні для приготування коропа по-ізраїльськи:

короп вагою 1,5-2 кг; 2 цибулини; 4 головки часнику; 1 пучечок петрушки; 3/4 склянки пшеничного борошна; 1 склянка оливкової (або іншої рослинної) олії; сіль за смаком.

Як бачимо складники не хитрі та цілком доступні в будь-який час року.

Короп тушкований в білому вині

Короп тушкований в білому вині

Складники: 1 короп вагою близько 1,5 кг; 1 л сухого білого вина (не солодкого);  200 г цибулі (2 шт.); 100 г селери (два поздовжніх шматка); 10 г петрушки (невеликий пучок); 80 г борошна; 3 лаврові листки; 4 столові ложки оливкової олії; сіль і перець.


Заливне з коропа

Заливне з коропа

Складники: короп близько 2 кг (або 1,20 кг філе коропа); 6-7 чайних ложок желатину; рештки риби, найкраще підійде кілька голів з коропа, які добавляються в бульйон; 4 цибулини; 3 середніх морквини; петрушка; одне-два курячих яйця; шматок селери; 8 горошин чорного перцю; лавровий лист; 3 зерна запашного перцю; цукор; сіль; кілька гілочок петрушки.

Печений сазан з хріном

Складники: сазан (близько 1 кг), сіль, сметана, хрін, оцет, сіль, цукор, яйця, петрушка.

Уха Астраханська

Уха по-астраханськи

Складники на 10 персон: 10 великих картоплин; 10 л. води; 10 цибулин; 4-6 кг риби; перець; сіль.

Приготування: У казан об'ємом 20 л заливається 10 л води.

Після закипання кладемо 10 великих картоплин, розрізаних навпіл (якщо варимо юшку з сазана, то відразу кладемо голову сазана без зябер).

Через 20 хвилин після нового закипання додаємо 10 цибулин, розрізаних навпіл, солимо.

Через 5 хвилин після закипання кладемо рибу, порізану на шматки по 150-400 г (10-12 шматків), або карася цілком (6 шт. по 1 кг, без зябер). Якщо карасі або сазан з ікрою, то ікра також йде в юшку.

Заливне з коропа з медом

Складники:  короп - 500гр; мід - 50 гр; яйце - 1шт; оцет - 10гр; ізюм - 50гр; цибуля - 1/2 шт; морква - 40гр; чорний перець - 2горошини; корінь петрушки - 20гр; лимон - 1/2шт; желатин - 10гр.

Тушкований короп (китайська кухня)

Інгредієнти: 1 кг коропа, 50 г сушених грибів, 50 г спаржі, 150 г нутряного топленого свинячого жиру, 2 десертні ложки вина, 3 ст. ложки соєвого соусу, 2 ч. ложки цукрового піску, 10 г крохмалю, 50 г нутряного свинячого сала, 15 г солі, 1 ч. ложка запашного рослинної олії, 1 цибулина, 1 г меленого імбиру, 1-2 зубчики часнику, 400 мл води , 1 ст. ложка соняшникової олії.

RSS-матеріал