Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+

Рецепти прикормки

Найчастіше користуюся наступними рецептами:

Рецепт 1 (списаний десь з просторів інтернету, дуже добре працює по принципу: спочатку приманюємо рибу "пилюкою", а потім утримуємо її на місці наповнювачем...) Базова суміш (всі компоненти достатньо малої фракції):

  • печиво 2 кг (на базарі беру бій печива, стараюсь взяти 1кг пісочного і 1кг топлене молоко)
  • сухарі панірувальні 1 кг
  • кукурудзяна крупа 1,5 кг
  • макуха соняшнику 1,5 кг (переважно мелю смажене насіння на кофемолці в переддень риболовлі, слід врахувати, що в такому випадку свіжозмеленого насіння слід давати набагато менше ніж макухи, оскільки воно має дуже виразний насичений запах, і тут головне не переборщити)
  • манна крупа 1 кг
  • пшеничні висівки 1 кг
  • вівсяне борошно 1 кг (якщо не має то перемелюю вівсяні пластівці на кофемолці)

Наповнювач 1 кг (Тут все дуже просто. Всі вище перераховані компоненти служать для приманення риби з різних шарів води і з далеких дистанцій. Але щоб втримати рибу на якийсь час біля вашого гачка необхідно додати в прикормку наповнювач. Я для себе вивів три основних наповнювача:

1. Розпарені зерна перловки (добре для карася, коропа і плотви)

2. Середньо зварена пшоняна каша (найбільш універсальна)

3. Розварений до стану пасти горох (лящ і язь)

Наповнювача не повинно бути багато, рибу треба затримати, а не наситити. Наповнювач готую за день до риболовлі.

Для ароматизації прикормки переважно використовую:

1. 40 грам меленого коріандру;

2. 4 грами ваніліну.

Ну і звичайно живі компоненти. Але тут питання більше фінансове ніж тактичне Чим більше, тим краще!

Рецепт 2 ("бюджетна" підгодівля для лову на течії від Дмитра Салапіна приваблива для великої риби http://salapin.ru/article453.html)

Прикормку готують ввечері напередодні риболовлі. Беру 1 / 2 частини перловки і варю на слабкому вогні до тих пір, поки крупа не почне злегка розварюються по краях. Після цього всипаю туди ж одну частину пшона. Додаю трохи нерафінованої соняшникової олії і пакетик ванільного цукру. Як тільки пшоно почне розварюватись, знімаю каструлю з вогню і зливаю воду. У кашу, що вийшла додаю дві частини ячної крупи і стільки ж кукурудзяної. Іноді буває корисно додати одну або дві частини будь-якої готової підгодівлі відомих виробників, призначеної для лову в річці, або для великої риби. Всю прикормку ретельно перемішую. Для не дуже сильної течії цілком вистачає клейкості звареної каші. Якщо ж очікується більш сильна течія, заливаю окропом одну частину геркулесу і додаю порціями, ретельно перемішуючи. Також геркулес можна додати з ранку, безпосередньо перед ловлею.

Рецепт 3 (одного разу вирішив їхати на рибалку пізно ввечері купити компонентів вже не було де, використовував те що було в хаті, прикормка прекрасно проявила себе при ловлі карася на фідер в стоячій водоймі);

  •  сухарі, приблизно 1кг (на дрібній терці перетер засохші куски хлібу);
  •  кукурудзяна крупа 150 - 200гр;
  •  пшеничні висівки 250-300гр;
  •  вівсяні пластівці 200-250гр (перемелені на кавомолці до стану муки);
  •  пшеничні пластівці 200-250гр (перемелені на кавомолці до стану муки);
  •  цукор 2-3 столові ложки;
  •  сіль 2-3 столові ложки;
  •  насіння соняшника 75-100гр (смажене і перемелене на кавомолці, ловив весною тому вирішив багато не давати);
  •  какао 1.5 - 2 ложки (добавив для кольору всю яку мав... знав, що дно на водоймі темне, можна добавляти безпосередньо на водоймі);
  •  кава нерозчинна 1-2 ложки (для кольору, оскільки какао було мало...).

Як наповнювач приготував парену перловку та парені висівки... Звичайно кожного разу експерементую з компонентами і їх пропорціями.