Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook Ми В контакті На рибалку в google+

Мамалига для рибалки і її приготування

Мамалига для рибалки

Мамалига - це і насадка і приманка для ловлі риби, що готується з кукурудзи. Відома вітчизняним риболовам з давних давен. Мамалигу полюбляють практично всі коропові риби, на неї відмінно ловиться карась, короп, лящ, сазан, плотва, краснопірка, не пропускають її язь та головень. Розповімо, як приготувати мамалигу, що буде добре триматись на гачку, приманювати рибу своїм ароматом та добре смакувати їй, так що риба не зможе від неї відмовитись навіть якщо не голодна Happy.

Як варити мамалигу для рибалки?

Щоб зварити якісну і щільну мамалигу, нам необхідні наступні складові:

  • Кукурудзяне борошно;
  • Пшеничне борошно;
  • Вода;
  • Два поліетиленових кулька;
  • Ваніль, цукор, мед, екстракт малини або полуниці - за бажанням для ароматизації
     

Візьмемо миску, виспаємо і ретельно перемішуємо 3 склянки кукурудзяної і 1 склянку пшеничного борошна. Пшеничне борошно необхідне для того, щоб збільшити клейкість мамалиги.

Тепер беремо воду і заливаємо нашу суміш борошна, поступово її розмішуючи. З водою будь-те обережні, після цієї операції у Вас має вийти тісто, за консистенцією приблизно, як густа сметана. І так, у нас є готове тісто.

Тепер, за бажанням і враховуючи особливості водойми, часу ловлі та виду риби, додаємо який-небудь ароматизатор, наприклад, ваніль і знову добре перемішуємо тісто. Слід сказати що додавання ароматизаторів в мамалигу може як допомогти, так і навпаки віднадити рибу від насадки, все на Ваш страх і ризик. Я ж зазвичай, готую дві-три порції, одна - обов'язково без жодних ароматизаторів, і ще одна або дві з добавками для експериментів. Якщо ж не маю часу чи бажання, то оберу мамалигу без жодних домішок, вона сама по собі дуже добре приманка і насадка, та й ароматизатори можна додати на водоймі, у вигляді капель чи спрею і т.п.

Приготування мамалиги

Далі беремо звичайний поліетиленовий кульок, акуратно перекладаємо в нього наше тісто і щільно зав'язуємо, попередньо вичавивши все повітря. Можна використовувати другий кульок в якості страховки.
 
Набираємо в каструлю воду, в яку опускаємо наш кульок з тістом. Зверніть увагу на те, щоб вода покрила весь кульок. Тривалість варіння повинна становити 30-40 хвилин. Якщо ви хочете жорстку мамалигу - час варіння збільшуємо, м'якшу - зменшуємо.
 
Коли дістаєте пакет з каструлі, його не обов'язково відразу відкривати. Можете так і везти на риболовлю - це дозволить насадці краще зберегтися
 
Дану мамалигу можна використовувати як у якості наживки, попередньо розрізавши ножем на шматочки, так і для забивання у пружини, або "лошарика".
 
---
 
Друзі! рибалка, рибалкою але не забувайте про хатні справи. Саме час займатись городом чи садом. Зверніть увагу на саджанці яблуні від компанії Євросад, великий вибір, доступні ціни і чудовий врожай.