Сом під горіховим соусом
- Рибальська кухня:
- Мітки рецепту:
Сом під горіховим соусом це вишукане блюдо, яке пасуватиме до будь-якого святкового столу.
Складники:
1 сом середніх розмірів, трохи борошна, рослинне масло для смаження, 2 курячих яйця, сік з 1 лимона, зелена петрушка, мелений чорний перець, ну і звісно сіль за смаком.
Складники для приготування горіхового соусу:
1 повна склянка горіхів; пів скибочки білого черствого хліба без скоринки; 4-5 зубчиків часнику середнього розміру; 3 столові ложки олії соняшникової; 2-3 ложки справжнього оцту.
Приготування сома під горіховим соусом:
Очистити і промити тушку сома.
Порізати на шматочки, так щоб їх ширина була приблизно по два сантиметри.
Посолити та поперчити їх по смаку, і витримати в посудині близько 20-30 хв.
Обваляти шматки риби в борошні та підсмажити на пательні в добре розігрітій олії.
Готову рибу викласти на тарілку (тарілки), посипати зеленню петрушки і злегка скропити лимонним соком.
Приготування горіхового соусу:
Очищенні горіхи добре стовкти.
Розмочити, віджати і додати до горіхів скибочку нашого черствого блого хліба.
Сюди ж додати :товчений часник, соняшникову олію і оцет.
Добре розмішати це все і розбавити теплою водою так, щоб з цієї суміші вийшов помірногустий соус.
Збити цей соус і викласти на середину блюда з приготованим сомом.
Зварити на густо курячі яйця, порізати кожне на 4 частини, посолити до смаку і розкласти між шматочками риби.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 2588