Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

Сом під горіховим соусом

Сом під горіховим соусом це вишукане блюдо, яке пасуватиме до будь-якого святкового столу.

Складники:

1 сом середніх розмірів, трохи борошна, рослинне масло для смаження, 2 курячих яйця, сік з 1 лимона, зелена петрушка, мелений чорний перець, ну і звісно сіль за смаком.

Складники для приготування горіхового соусу:

1 повна склянка горіхів; пів скибочки білого черствого хліба без скоринки; 4-5 зубчиків часнику середнього розміру; 3 столові ложки олії соняшникової; 2-3 ложки справжнього оцту.

Приготування сома під горіховим соусом:

Очистити і промити тушку сома.

Порізати на шматочки, так щоб їх ширина була приблизно по два сантиметри.

Посолити та поперчити їх по смаку, і витримати в посудині близько 20-30 хв.

Обваляти шматки риби в борошні та підсмажити на пательні в добре розігрітій олії.

Готову рибу викласти на тарілку (тарілки), посипати зеленню петрушки і злегка скропити лимонним соком.

Приготування горіхового соусу:

Очищенні горіхи добре стовкти.

Розмочити, віджати і додати до горіхів скибочку нашого черствого блого хліба.

Сюди ж додати :товчений часник, соняшникову олію і оцет.

Добре розмішати це все і розбавити теплою водою так, щоб з цієї суміші вийшов помірногустий соус.

Збити цей соус і викласти на середину блюда з приготованим сомом.

Зварити на густо курячі яйця, порізати кожне на 4 частини, посолити до смаку і розкласти між шматочками риби.