Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

Твістерна проводка

Твістерна проводка

К.Кузьмін у своїй книзі про ловлю судака дуже точно помітив, що час падіння приманки має коливатися в межах 1-4 сек. Щоб було простіше, зупинимося на 2 сек. Дуже важливим я б вважав крім часу падіння - довжину проводки. Для котушок з редукцією 5,2 і шпулею 35 - 40 мм - це три оберти. Для менших шпуль і редукції 4,7 - чотири. Швидкість проводки повинна бути швидкою. Вага вантажу підбирається під перераховані вище параметри. Це основна класична проводка. У вісімдесяти випадках цього достатньо. Для осені, зими і весни я б сказав 90% і для літа - 75%.

Поговоримо про решту 10 - 25%. Що робити, коли риба не реагує на "класику" ? Треба спробувати інші варіанти. Найпростішим буде такий. Ви збільшуєте час падіння до 6 сек. і зменшуєте швидкість проводки. Для цього необхідно підібрати більш легкий вантаж - головку. Не можу не відзначити, що на легкі вантажі, при інших рівних умовах, рибу зловити набагато простіше. Але контролювати проводку дуже складно. І якщо результату все-таки немає, залишається останній варіант. Ви робите тільки один оберт котушки. Час падіння може бути і менше 1 сек. Швидкість проводки підбирається такий, щоб приманка встигала відірватися від дна і не волочилася по ньому. Цю ж проводку можна робити не котушкою, а вудилищем. Вудилищем гру приманки можна зробити більш делікатною. Але клювань у вас буде приблизно порівну між проводкою котушкою і вудилищем . Суть проводки котушкою (один оберт) і вудилищем по 10 -20 см - залишається одна.

Класика - найпростіша проводка. Придатна у всіх, навіть екстремальних, умовах ловлі риб. Момент торкання вантажем дна добре видно і по жилці і по кінчику спінінга. На таку проводку клювання трапляються в 90 випадках під час падіння приманки. І вони рідко бувають млявими. У 9 випадках хижак хапає твістер (або що інше ) на дні. І як би "зависає". До слова сказати, при "зависанні" сходів практично не буває. І 1% клювань трапляється при проводці.

Якщо риба висне, то спровокувати її на клювання можна проводкою N 3 . Вона найскладніша. Складність її полягає в постійному контролі за поведінкою приманки. Не освоївши проводку N 2 не переходьте до третьої .

Проводка N 2 хороша, коли ви потрапили на 1%. Ви класично ведете свій джиг, і при черговому підмотуванні клює риба. Практика відзначає, що навіть якщо ви вчасно підсікаєте, в кращому випадку буде схід. Але ... У вас є секретна зброя. Проводка N 2. Цією проводкою можна так роздратувати, зокрема судака, що клювання буде різким і добре помітним. Але 2-а проводка складна, тому що працювати з легкими вантажами не просто. Треба застосовувати тонкі жилки, делікатні спінінги. Ось бачите, ми виходимо на протиріччя. Нам потрібен дальній закид, але в той же час легкий вантаж. Не складає труднощів закинути 7 - 10 г на 70 - 90 м, якщо у вас жилка 0,18 -0,22 мм. А велика риба ? А зачепи за дно? Ось тому проводка N2 рідко використовується спінінгістами. А даремно.

Ну і проводка 3 виручає, коли хижак млявий. Але проти вашого секретної зброї він не встоїть. У цьому я переконався сам.

Твістерна проводка
 Проводка N1. Робиться дуже енергійно. Приманка високо піднімається над дном

Твістерна проводка

 Проводка N2. Приманка не піднімається високо. Часто вантаж чіпляється за дно, що новачками сприймається як порожні клювання

Твістерна проводка

 Проводка N3. Дуже схожа на другу. Але гранично коротка і ще більше наближена до дна

Так вже вийшло, що на клювання минулого літа я не потрапляв. Але бачив, як у моїх колег клювало, а іноді щось і ловилося. Мої питання і спостереження за товаришами збагатили мій арсенал цими додатковими секретними проводками. І на черговому загрожуючому "нулі", мені вдалося не тільки побачити кілька клювань, але і зловити двох невеликих щупаків. Чого і вам бажаю.

Пирожные, торты и другие сладости не только любимое блюдо и взрослых и детей, но и настоящие украшения любого праздника. Особенно важны они в знаминательные или решающие моменты, такие как свадьба, день рождения, корпоратив. Вам стоит посетить http://www.cafe-pouchkine.fr если Вы хотите произвести хорошее впечатление на гостей, или просто побаловать себя или родных настоящими кулинарными шедеврами.