Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

Приготування макаронів для ловлі ляща і інших мирних риб

Лящ

У багатьох водоймах макаронні вироби є улюбленою їжею ляща (і не тільки ляща, частенько попадаються карасі, коропи та й інші мирні риби). Розглянемо один із способів приготування цієї ефективної наживки.

Щоб макарони добре приманювали рибу, і не розпадались в процесі закидання, потрібно їх правильно приготувати. Даємо Вам перевірений часом перепис приготування макаронів типу "зірочка" які власне і відзначаються при ловлі лящів.

Кип'ятимо воду з дрібкою солі. Кидаємо макарони в окроп. Потім додаємо трішки цукру (кількість потрібно визначити експериментально, але лящ полюбляє солодощі). З моменту коли ми всипали макарони весь час помішуємо їх, щоб ті не пристали до каструлі. Варимо на повільному вогні, протягом, приблизно, п'яти хвилин, весь час перевіряючи зірочки на твердість. Вони повинні бути злегка недоварені. Для тих, хто полюбляє готувати макарони для споживання в їжу не повинно виникнути жодних проблем, щоб впіймати цей момент. Ну а для тих, хто не дуже смислить в приготуванні, то хіба експериментально, або можете звернутися за допомогою до своєї кращої половини ))).

Після того, як знімете каструлю з вогню, слід залишити макарони в воді на кілька хвилин аби вони набрякли. Далі зливаємо воду через сито і загартовуємо їх холодною водою (просто, енергійно промийте макарони під краном з холодною водою). І все, макарони готові. Ви можете пропустити етап загартовування, деякі рибалки вважають що це вимиває аромат, але врахуйте, що при цьому зірочки неодмінно склеяться, а поки приїдете на водойму, то швидше за все будуть виглядати як однорідна маса.


Багатьом зима вже порядком надоїла і так хочеться літа. Можна дещо приблизити літню пору готуючись до нового пляжного сезону, наприклад купивши парео своїй половинці, це неодмінно освіжить спогади про минуле літо та й буде чудовим подарунком, адже незабаром ще й період свят наступає!