Ловля риби на зелень
Риба активно клює з багатьох причин і головні з них, коли в даній водоймі дуже багато якоїсь риби, а корму не вистачає; коли рибалці вдалося правильно підібрати місце ловлі і наживку, або за допомогою прикормки приманити рибу.
Під кінець весни і з просвітленням води риба підходить до берега, тримається близько торішньої водної рослинності, кущів, в гирлах струмків, що впадають в основну водойму. Пізньої весни і на початку літа риба концентрується на глибинах 1,5-2,5 м в місцях з достатньою кількістю світла і розчиненого у воді кисню.
Якщо влітку рибалка розпатрає спійману рибу і виявить в її шлунку велику кількість зелені, значить, риба в даній річці почала активно харчуватися підводними нитчастими водоростями і тванню, тобто "зеленню". "Зелень" - річкова насадка. На «зелень» клюють такі риби, як плотва, ялець, червонопірка, головень, лящ. Ловити необхідно в проводку - на рухому приманку. Рибалка з вудкою в руках переміщається по березі річки, обловлюючи підходящі ділянки. У певний короткий відрізок часу практично всі перераховані вище риби віддають перевагу "зелені". Рибі смакує молода "зелень", бажано з легким ароматом свіжих огірків. Набрати "зелень" можна на підводній частини паль, корчів, підводних каменів. Рибалка може зберігати нитки зелені у вологій ганчірці. Пасмо "зелені" петлею-зашморгом кріпиться на гачjr № 12-14, залишаючи хвостики довжиною 10-15 мм.
Я познайомився з цією насадкою і почав практикувати ловлю на неї випадково. В один з літніх днів я натрапив на прибережну піщану косу, і звернув увагу на невеликі калюжі з теплою водою і великою кількістю черепашок які були вкриті товстим шаром зелених водоростей. Я вирішив на гачок проводочної вудки насадити невеликий "пучок" цієї зелені. Закид, проводка і клювання. Клюнула велика плотва. Знову закид, клювання і чергова плітка в садку. За короткий час мені на "зелень" вдалося наловити досить багато пристойної плотви.
На останок хочу сказати, що смажена плотва - дуже смачна страва. Особливо смачною вона буває, якщо рибалці доводиться готувати її безпосередньо на риболовлі. Спосіб приготування досить простий. Для цього необхідно на горбку річкового піску розкласти багаття. Потім рибу випатрати, промити і посолити, поклавши всередину трохи цибулі, перцю, лаврового листа й інших спецій, а потім загорнути в аркуш чистого паперу, або фольги. Розігрітий пісок розрити і покласти в поглиблення рибу, яку потім знову засипати піском і знову розвести багаття. Хвилин через 30 риба готова до вживання.
Дорогие рыбаки, если Вам нужны снасти или снаряжение то приглашаем Вас в магазин рыбалка Ibis. Кроме товаров для рібалки в асортименте широкий выбор туристического снаряжения и товаров для охоты.
- Увійдіть або зареєструйтесь, щоб отримати можливість надсилати коментарі.
- переглядів 5545