Стрічка RSS Ми в Твіттері Ми в Facebook

satturka веблог

СОС СОС Бомбарда чи серебліно

Допоможіть бо нерозумію бомбарда і серебліно це тоже само що ловити на поплавок тільки без грузіка грубо говоря чи я щось нерозумію. По лазивши по нету я поняв що є два методи оснастки перший це коли поплавок у кінці оснастки потім поводки а потім вудка, і друга гачок - поплавок а потім вудка. Якщо це так то тоді я все правильно зрозумів. А якщо ні тоооо пооможіть мені це зрозуміти.

Шоденник р. Стрий та Яблунька м. Турка

Добрий день тут хочу почати для себе і для користувачів сайту і просто рибаків писати звіти про рибалку та інші походи(гриби тощо).
Зразу зауважу головний матеріал буде зібраний потом і поплавком. Все в реальності.
Вступ. Я кожний день хочу йти на рибу, нетому що нема що їсти, а тому що є азарт, но дружина і хатні клопоти позволяють їздити раз на чотири дні. Однак колір води, наживка, погодні умови, пори року, снасті незавжди підходять одинаково. І щоб цього несталось в послідуючі роки я заводжу так би мовити ЩОДЕННИК риболова. Хто має бажання може долучатись. Обіцяю буде цікаво.

Підуст в Карпатах

Доброго дня. Як я вже писав в своїх блогах, що того річ я присвятив ціле літо без вийнятку щуці. Но в серці гриза мальовнича хоробра риба - підуст, в нас її називають підуства. За своїм 10 років стажу рибалки всього ловив їх 5 шт. і то не екзимпляри. Но в нашій ріці Стрий ого як гавна, головне цю рибу неловлять на удочку (просто невміемо) тільки прокляті бреконери його виловлюють мішками за день.  


Виготовлення поплавка

Поплавок. Зацеп. Часто на рибалці буває так, що зацепився за корч. Бігаєш по березі вправо-вліво удочкою махаєш, якби осу побачив ніякого результату. Потім направляєм удочку до гачка і з послідньою надією тянеш (а в думці просим щоб тільки гачок, а не поплавок грузило разом взято). Короче всім це знакомо.

Ставок своїми руками

І так почну свою розповідь. Дуже захотілося мати ставок. Поблизу мене там де я живу тече струмок який і в зимку незамерзає. Три роки назад сусід вирив ямку і кинув в ту ямку велику диряву каструлю де вода протічна. Я прийшов з рибалки кинув в ту каструлю двох піскарів вода проточна, піскарі удачно перезимували, що дало натхнення для розкопки невеличкого ставка. І так взяв лопату, чекушку, пішов рити. Бавився я скажу недовго получилось 4х2м. глубина 60 см.

Короп, карась

Шановні відвідувачі сайту є одна проблема. Є ставок с. ,Комарники Турківськуого р-ну. водиться карась, короп, дзеркальний карась та дзеркальний окунь, а їду звичайно через два дні на ротана. Питання хто ,що порадить на щот коропів зимових або карасів як їх ловити.

Анекдоти про рибалку

Анекдоти про рибалку

В даному блозі хочу відображати рибацький гумор. Правда весь скачаний з інших сторінок нету, сто разів перечитаний но такий бажаний нашим рибалкам. Прошу відвідувачів не критикувати блог, а навпаки підтримати та доповнювати даним матеріалом.

-------------------------

Один рибалка ділиться досвідом з іншим, як позбутися комарів під час риболовлі:
- Гарненько треба натертись добрим вином і потім посипати себе дрібним піском. Комарі сядуть, нап’ються вина, і почнуть кидати каміння один в одного.

Обліпіха чи випадковість

І так мова піде про зимову рибалку в карпатах на малих річках. Річка маленька ширина 10-20 м. глибина 0.2- 2 м. Річка незамерзає бо й зима тепла тай річка швидка. І так коли я взяв заготовлених ще весною червяків пішов на ріку. Пару раз закинув но покльовки небуло. Згадавши про наживку таку як "личинка молі" пішов її шукать однак її незнайшов. І повернувся до вудки. Оглянувши навколо побачив "Обліпіху" і згадав про статтю з ловлею "шовковицею". Отже червяк на гачку до нього я прикріпив обліпіху, зробивши свого роду "Бутерброд" і закинув в річку.

Жарена ікра

Доброго часу доби. В мене є таке питання до настоящих рибаків-гурманів. Я одного разу пішов на рибалку зимою. Зловив окуня самку 200 г. прийшов сусід окуня зажарили. Залишилась ікра я хотів викинути, але після дебатів з другом, зажарив. Коли він їв я кривився, але він мене змусив спробувати і мені сподобалось, хоча треба ще попрацювати над прожаркою. Бо де була гарно вижарена ікра було смачною, а де недожареною, то так собі. Питання до гурманів. Чи можна жарити ікру інших прісноводних хижих чи мирних риб. Хто це рибив, які результати та почуття після трапизи.

RSS-матеріал